Herlou Groep ontwikkelt ergonomisch heftool voor pvc ramen

De Limburgse Herlou Groep ondersteunt schrijnwerkers, constructeurs en installateurs met groepsaankopen van pvc-ramen, consultancy- en arbitragediensten. Het klopte bij Sirris aan met de schetsen voor een nieuw concept om het heffen en verplaatsen van pvc-raamprofielen efficiënter en kwaliteitsvoller te maken.

Pvc-raamprofielen worden doorgaans ergonomisch weinig efficiënt gemanipuleerd met blote handen en spanbanden. Daardoor moet er vaak worden gebukt, geknield of voorovergebogen, met alle gevolgen van dien op het vlak veiligheid en lichaamsbelasting. Ook laat het handenwerk zijn sporen na in de vorm van vetplekken op het pvc. Om de manipulatie van raamprofielen te optimaliseren, besloot het bedrijf uit Koesel (Beringen) een nieuwe tool te ontwerpen.

Op basis van de initiële schetsen van Herlou Groep verfijnde het Sirris-team en stelde verschillende concepten voor die minutieus rekening houden met specificaties zoals massa en klemkracht. Om de haalbaarheid in detail na te gaan, werden 3D-ontwerpen gemaakt en twee prototypes van het nieuwe concept gebouwd. Die werden dan weer uitvoerig getest op bestaande raamprofielen.

Alle details vindt u in de referentiesectie op onze website!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2015.