Hands-on workshop brengt integratie cobots naar uw kmo

De mogelijkheden met cobots zijn oneindig, maar hoe begin je eraan in de praktijk? Tijdens een hands-on workshop over collaboratieve robots (cobots) zullen de adviseurs van Sirris de deelnemers begeleiden tijdens de eerste stappen van het implementeren van een concrete opdracht. 

Een nieuwe generatie robots - collaboratieve robots of kortweg cobots - maakt de laatste jaren haar opgang in verschillende sectoren van de industrie. Ze verlagen de drempel naar automatisering en worden zo aantrekkelijk om ook in kmo's te worden ingezet. Cobots zorgen ervoor dat de productielijn op een flexibele manier kan geautomatiseerd worden. Maar is het echt 'plug & produce', zoals sommige fabrikanten beweren? 

Kom naar de praktijkgerichte workshop die Sirris op 9 maart organiseert in haar labo in Diepenbeek en vindt zelf het antwoord op bovenstaande vraag! De deelnemers van de workshop zullen immers zelf kunnen ervaren waar de moeilijkheden en mogelijkheden liggen. Ze zullen een eerste inzicht krijgen in wat allemaal komt kijken bij de integratie van een cobot. Deelnemers krijgen bovendien achteraf ook een guideline mee die hen zal helpen wanneer ze zelf concreet aan de slag gaan in hun bedrijf. 

Topics tijdens de workshop 

Introductie over cobots

Wat zijn ze? Welke bestaan er? Hoe verhouden ze zich tegenover industriële robots? Welke toepassingen zijn het meest geschikt? Wat met de veiligheid? 

Grijpers

Op het einde van de robotarm wordt een end-effector geplaatst, zodat de cobot een voorwerp kan opnemen. Welke types bestaan er en waarop moet u letten? 

Zien of tasten?

Maakt u gebruik van een camerasysteem of van de aanwezige kracht- en koppelsensoren in de cobot om de voorwerpen te lokaliseren? 

Aan- en afvoer

Heel belangrijk en dikwijls de kritische factor is de manier waarop de voorwerpen aan de cobot worden gepresenteerd. Hoe gebeurt dit? En op welke manier moeten ze worden afgevoerd? Hoe nauwkeurig moeten de posities gekend zijn? 

Communicatie

De cobot moet met de externe componenten communiceren om de taak uit te voeren. Hoe zet je die communicatie op? Welke types worden frequent gebruikt? 

Om de kwaliteit van onze workshop te vrijwaren, beperken we het maximale aantal deelnemers tot 12. Deze workshop richt zich in de eerste plaats op bedrijven die een flexibele automatisering op de werkvloer overwegen via een cobot. Deze bedrijven krijgen dus voorrang bij inschrijving.

Denkt u ook aan de integratie van een cobot in uw bedrijf? Aarzel dan niet en schrijf u nu in

Tags: