Begin november gaat een nieuwe cursusreeks rond gieterijtechnologie van start. In module 1 wordt gedurende 10 sessies gefocust op het gieten van ferrolegeringen, zoals gietijzer en staal.

Op vraag van de gieterijen en hun afnemers richt Sirris ook in 2020-'21 weer een cursus gieterijtechnologie in. De opleiding biedt u diepgaande en praktische kennis over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De lesgevers kunnen bogen op een jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis, wat ook terugkomt in de inhoud en het materiaal van de cursus.

In samenwerking met Mikrocentrum organiseert Sirris een driedaagse masterclass rond het gieten van ferro-legeringen. De opleiding reikt u diepgaande en praktische kennis aan over het gieten van lamellair en nodulair gietijzer alsook gietstaal. Lesgever is de gieterijspecialist bij Sirris, die met 25 jaar ervaring binnen deze sector kan bogen op jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis tijdens verschillende onderzoeksprojecten en contacten met diverse gieterijen en afnemers van gietstukken.

Sirris organiseert op vraag van de gieterijen en hun afnemers een cursus gieterijtechnologie. De opleiding reikt u diepgaande en praktische kennis aan over alle technologische en productiegerelateerde aspecten van belang bij gietstukken. De derde module, die uit drie sessies bestaat, behandelt kleigebonden en chemisch gebonden vormzand.

Sirris organiseert op vraag van de gieterijen en hun afnemers een cursus gieterijtechnologie. De opleiding reikt u diepgaande en praktische kennis aan over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De tweede module, die uit vier sessies bestaat, gaat in op non-ferro gietlegeringen.

Eind september gaat de cursus gieterijtechnologie van start. De eerste module, die over elf avonden gespreid is, behandelt algemene metallurgie en ferrolegeringen.

Door het verstevigingsmechanisme van de silicium-gelegeerde gietijzersoorten en toevoeging van perliet-stabiliserende elementen te combineren kon een gietijzersoort ontwikkeld worden die niet meer de belangrijkste negatieve eigenschap van Si-gelegeerd gietijzer bezit: een bros breukgedrag bij schokbelastingen.

Sirris richt op vraag van de gieterijen en hun afnemers een cursus gieterijtechnologie in. De opleiding reikt u diepgaande en praktische kennis aan over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De lesgevers kunnen bogen op een jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis, wat ook terugkomt in de inhoud en het materiaal van de cursus.

Sirris nodigt u op 25 juni in Zwijnaarde uit voor een bezoek aan haar werkplaatsen en laboratoria voor de gieterij. Agoria organiseert deze halve dag, die voornamelijk voor de Waalse gieterijen bedoeld is, om u de kennis en vaardigheden van Sirris in dit domein te tonen.

Afgekeurde gietstukken door gietfouten kosten gieterijen tijd en geld, en worden dus best zoveel mogelijk vermeden. Op 13 februari organiseren Sirris en Agoria daarom een miniseminarie rond gietfouten.