Gevallen waar AM verandering kan teweegbrengen in het paradigma

Open-source laboratoriumuitrustingen voor landen met weinig financiële middelen, een modulaire smartphone in de strijd tegen te vroege modelveroudering, een studie over hoe 3D-printing invloed zal hebben op de speelgoedindustrie, een studie over de impact van AM op de internationale handel.  

Open-source laboratoriumuitrustingen

De universiteiten van Sussex en van Tübingen werken samen aan een 'open labware'-concept dat een combinatie is van 3D-printing, microcomputers, microsturingen zoals van Ardouino en Rasberry Pi en courante elektronische componenten zoals camera's. Zij trachten een systeem op te zetten van low-cost microscopie en beeldvorming om deze te gebruiken in het onderwijs en voor onderzoek. Hun FlyPi-configuratie kost minder dan $150. Zij is 'open' en modulair. 

Het systeem kan verschillende courante functies aan in een standaard laboratorium zoals optogenetics (biologische techniek van gebruik van licht om cellen te controleren) of de gedragsstudie van insecten zoals vliegen, wormen of larven, voor gebruik bij modellering in neurowetenschappen. 

Lees meer op Techniline.