Geld verdienen aan spaanafval, hoe doe je dat?

Heel wat (afval-)materialen zijn meer waard dan u zou denken. Zelfs spanen en slijpsel! Op 14 september organiseren Sirris en Agoria de workshop 'Geld verdienen aan spaanafval, hoe doe je dat?'. Ook Tom Jacobs, Sirris-expert in verspaning, levert een bijdrage.

Het optimaal valoriseren van spanen en slijpsel van metaalbewerking bereikbaar maken voor uw bedrijf, dat is het doel van deze workshop. We brengen experts samen die elk vanuit hun domein bijdragen om deze afvalstroom optimaal te benutten.

Praktijk als voorbeeld

Verschillende factoren moeten in rekening gebracht worden. Eerst en vooral is het belangrijk om een overzicht te krijgen van de relevante regelgeving, waaronder REACH en VLAREM. Dit is niet alleen belangrijk voor de verwerking van afvalstromen, maar ook voor de selectie van koelemulsies.

Daarnaast spelen ook de trends in koelemulsies en de keuze van de koelmethoden een belangrijke rol. Tenslotte zoomen we in op de afvalverwerking zelf. Om waarde te halen uit het sluiten van de materiaalkringlopen is bijvoorbeeld compacteren een belangrijk aspect dat impact heeft op transport en materiaalwaarde. We illustreren de mogelijkheden aan de hand van reële voorbeelden.    

De workshop die in het kader van Eco-compliance op 14 september plaatsvindt, geeft u gerichte informatie, waarmee u onmiddellijk aan de slag kunt in uw eigen bedrijf en waarbij de businesscases die gebracht worden u helpen de theorie om te zetten in de praktijk. Ook krijgt u de gelegenheid om rechtsreeks uw vragen aan de experts te stellen, met wie u ook na de workshop nog kunt contact opnemen.

Wilt u meer weten? Het programma en de praktische info vindt u in onze agenda. Inschrijven kan via de website van Agoria.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Eco-compliance als competitief wapen’, uitgevoerd door Sirris en Agoria, met de steun van VLAIO.  

Tags: