Geïntegreerd laserharden uitgelicht op VWT-studieavond

Op 14 december vindt de VWT-studieavond rond harden en cladden met de laser plaats in Tilburg. Sirris is partner van de organisatie en levert deze editie een bijdrage rond geïntegreerd laserharden.

De laatste VWT-avondbijeenkomst van 2017 heeft als thema ‘Harden en cladden met laser: een nichetechnologie met toenemende mogelijkheden’. De presentatie van Sirris, ‘Integrated Laser Hardening: Lower lead times and higher durability’, sluit hier naadloos bij aan.

Een grote verscheidenheid aan stalen componenten moeten gehard worden om hun duurzaamheid tijdens gebruik te verbeteren. Tot nu toe werd hiervoor veelal de volledige component gehard via bijvoorbeeld inductieharden, ovenharden of vlamharden. Deze operaties verlengen de doorlooptijd aanzienlijk en maken dure frees- en draaibewerkingen na het hardingsproces noodzakelijk om tot gepaste stuktoleranties te komen. Geïntegreerd laserharden biedt een oplossing voor deze uitdagingen, aangezien alleen de vereiste zones van het werkstuk gehard worden met een laser als gereedschap. Onze presentatie zal dieper ingaan op het concept, de metallurgische aspecten en ook enkele voorbeelden komen aan bod.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van laserharden? Neem contact met ons op!

Tags: