Gaat u straks Philips Lighting achterna?

Over de circulaire economie is ondertussen al heel wat gezegd en geschreven, toch blijft de praktijk nog onderbelicht. Wat kan het voor u als technologiebedrijf concreet betekenen? Sirris en Agoria gaan de uitdaging aan om de praktijk tot bij u te brengen en u te ondersteunen bij uw eerste stappen in die richting.

Bedrijven zoals Philips Lighting, Barco en AW Europe nemen elk op hun terrein heel wat stappen in de richting van de circulaire economie. Ze zetten in op 'Light as a Service', het upgraden van producten in de field en remanufacturing van producten bij productafdanking.

Bedrijven die de circulaire economie willen leren kennen en omarmen kunnen de nodige ondersteuning vinden bij ons. Sirris biedt, samen met Agoria, een geïntegreerd aanbod aan diensten en producten voor de transformatie naar een circulaire economie, aangepast aan uw specifieke noden. Zo begeleiden we u bij het identificeren van concrete acties en het nemen van gerichte stappen die de bal aan het rollen brengen.

De focus van Sirris ligt op innovatie in drie domeinen: product, factory (of the future) en business. Op deze drie vlakken begeleidt Sirris bedrijven en zet waar nodig bijkomende expertise in, zodat innovatie een hefboom wordt in productontwerp, businessmodel en de productieprocessen die u op weg zetten naar een meer circulair model. We gebruiken hiervoor een praktisch stappenplan op maat van uw bedrijf. 

Om bedrijven te sensibiliseren en informeren - via blogs, events, trainingen, webinars, ... - werken we nauw samen met Agoria. Ook het lerend netwerk Circular Economy Connect is een initiatief dat we samen opgezet hebben, voor de uitwisseling van ervaringen en ideeën met andere gelijkgezinde bedrijven. Vragen en meer info rond regelgeving of lobbying, … neemt Agoria voor zijn rekening. 

Samen zoeken naar oplossingen

Met welke issues kunt u bij ons terecht? Concreet zal onze begeleiding vragen helpen oplossen, zoals:

  • Wat houdt circulaire economie in ?
  • Heeft mijn bedrijf er baat bij?  Wat zou het betekenen om hierop in te spelen?
  • Waar liggen er mogelijke businesscases voor mijn bedrijf?
  • Hoe verdien ik geld aan producten met een lange levensduur?
  • Waar vindt mijn organisatie de juiste partners? 
  • Is de rol van data-innovatie en Internet of Things een hefboom voor mijn product of dienst?
  • Wat zijn de concrete stappen om hiermee te starten?
  • Hoe beheerst mijn bedrijf de risico’s ? 

Onze aanpak

 

De aanpak identificeert in de eerste plaats kleine structurele stappen in de richting van de gewenste toekomst. We houden de gepaste verandering flexibel zonder het oog op de toekomst te verliezen. Bovendien bewaken en versterken we de betrokkenheid van de werknemers en andere stakeholders. Onze aanpak laat u toe stapsgewijs te ontdekken welke meerwaarde kan gerealiseerd worden en leidt tot concrete acties om deze waarde te verzilveren. 

Experimenteert u ook met circulaire bedrijfsstrategieën of wil u hieraan beginnen? Laat het ons weten!

Verwant artikel

(Bron foto bovenaan: Barco)