Functionaliteiten toevoegen aan oppervlakken kan nu ook met de laser

Zelfsmerende machinecomponenten, ijsvrije turbinebladen, zelfreinigende spatborden, ... u kunt uw competitiviteit verhogen door extra waarde mee te geven aan uw producten via oppervlaktefunctionaliteiten. Dit kan door het oppervlak van een textuur te voorzien, via coating of lasertextureren. Om haar aanbod rond oppervlaktefunctionalisering verder uit te breiden heeft Sirris een hoogprecieze femtosecondelaser in huis gehaald, een unicum voor de Benelux. U kunt dus voortaan ook bij ons terecht voor lasertextureren! Kom alvast kennismaken op 13 juni!

Sirris beschikt al over een uitgebreide infrastructuur voor onderzoek in en applicatie van functionele coatingtechnieken. Deze deklagen zijn echter niet altijd toepasbaar. Daarom vervolledigen we nu ons aanbod met een techniek die complementair is aan coating: lasertextureren. Het Lasea LS5-1 micromachining center is een hoogprecieze femtosecondelaser die we zullen inzetten voor onderzoek van mogelijke toepassingen met lasertextureren en ter beschikking stellen van geïnteresseerde bedrijven.

Een femtosecondelaser laat toe zeer nauwkeurig texturen op allerlei oppervlakken aan te brengen en dit aan een lage temperatuur. De toepassing van een femtosecondelaser biedt zo een aantal interessante voordelen voor de industrie.

Precision Manufacturing Lab breidt verder uit

Met de komst van het Lasea LS5-1 micromachining center breiden we ons aanbod in oppervlakte- en precisietechnologieën ten dienste van u en uw producten nog verder uit. In ons Precision Manufacturing Lab in Diepenbeek staat een volledige state-of-the-art infrastructuur ter beschikking om producten met unieke functionaliteiten te ontwikkelen en vervaardigen: tot de mogelijkheden behoren het ultranauwkeurig, hoogglans, spiegelend voorbewerken van oppervlakken met behulp van precisiefrezen, waarna voortaan een unieke oppervlaktefunctionaliteit kan worden toegevoegd via femtosecondelaser-textureren. Uiteraard beschikt het lab ook over de nodige meetapparatuur om zowel product als textuur te controleren.

Wilt u (beter) kennis maken met al dit moois? Kom dan op 13 juni naar de officiële voorstelling van onze femtosecondelaser en leer alles over zijn eigenschappen en mogelijkheden! Meer info en het inschrijvingsformulier voor dit unieke gebeuren vindt u in de agenda

Tags: