Focus on your business, leave your IT infrastructure to the cloud: een round-up - Deel 4

     

Pierre De Landsheere – Stone Internet Service: “De beste service is die van een lokale partner, dichtbij de klant.”

Uit het cloud ecosysteem dat Pierre De Landsheere voorstelde, bleek vooral de meerwaarde van lokale spelers. Grote providers gaan bij hun software dan wel meteen uit van de cloud, ze bieden weinig maatwerk. Lokale aanbieders en hostingbedrijven maken het verschil met meer flexibiliteit en service

Er is bij hen een merkbaar nauwere samenwerking tussen de klant, de webontwikkelaar en de hoster. Iedereen draagt zijn stukje kennis bij en deelt bovendien in verantwoordelijkheid. Zo is de hele ontwikkeling - van plannen tot coderen - voor het webbureau, terwijl de hoster voor de werking en monitoring zorgt. 

Ander voordeel van lokale partners waarop Pierre wees, waren de loadtests, waarbij de meetcriteria vooraf onderling zijn bepaald. Bij die tests wordt het gedrag van de gebruiker geanalyseerd en de code verbeterd. De klant is daardoor zeker van een crashbestendige infrastructuur

Maar de grootste troef van lokale cloudbedrijven is volgens Pierre nog altijd hun nabijheid: de projecten worden afgestemd op de wensen van de klant, die bij één vertrouwde projectmanager terechtkan. Die draagt de verantwoordelijkheid van zijn project en reageert proactief om het tot een succes te maken. Of, anders gesteld: “SLA’s zijn iets tussen bedrijven, verantwoordelijkheidszin is iets voor mensen.”   

Deze workshopreeks werd georganiseerd door Sirris en Agoria, als onderdeel van het Nebucom-project. Met dat project willen Sirris, Agoria, LSEC en iMinds softwarebedrijven in België helpen om de opportuniteiten van IaaS te verkennen.