Evolutie in metalen voor 3D-printing

AM Metaal treedt in een beslissende fase en moet nu het voortouw nemen. De markt van de materialen is in volle groei en er worden onophoudelijk nieuwe legeringen voorgesteld.

De markt 

De AM Metaal-markt is een van de segmenten van additive manufacturing die de sterkste groei kent. Vandaag treedt het in een beslissende fase, waarbij tal van ontwikkelingen quasi rijp zijn. De leveranciers die tot nu toe jaren van sterke groei met weinig concurrentiedruk hebben gekend, worden vandaag geconfronteerd met de implementatie van machines in productie en met de opmars van de gedigitaliseerde productie.

De waarde van de primaire AM Metaal-markt (systemen en materialen) overschreed in 2016 950 miljoen USD, een cijfer dat binnen 10 jaar zou kunnen oplopen tot 6,6 miljard USD. 

Het concurrentielandschap verandert bliksemsnel, met bijvoorbeeld de overnames van GE in 2016 en de intrede op de markt van de grootste fabrikanten van werktuigmachines en metaalpoeders. Verwacht wordt dat het interne verbruik van AM-machines bij GE binnen 10 jaar 1.000 systemen zal bedragen. 

Lees meer op Techniline.