Evolar maakt orderpicking met smartglasses comfortabeler en efficiënter

Met behulp van smartglasses en de software van Evolar kunnen orderpickers codes op goederen scannen, simpelweg door ernaar te kijken.

Het Gentse Evolar ontwikkelt technologie voor draagbare, handenvrije applicaties in de logistiek. Zo is ‘Smartpick’ een innovatief, efficiënt orderpicking-systeem en versnelt 'Smartsort' het sorteerproces voor kleine verpakkingen. Met behulp van smartglasses en de software van Evolar kunnen orderpickers codes op goederen scannen door ernaar te kijken. Vervolgens krijgen ze in hun ooghoeken specifieke opdrachten te zien, zodat ze perfect weten welke handeling ze bij welke goederen moeten uitvoeren. Weg dus met papieren checklijstjes en handscanners.

Verbeterpunten

Ergonomisch kon de hardware – het draagsysteem waarmee de orderpickers hun smartglasses bevestigen – comfortabeler en efficiënter. Orderpickers konden vroeger kiezen tussen een brilmontuur of een diadeem om de Evolar-software te dragen, maar beide oplossingen hadden hun minpunten. Evolar besloot dan ook op zoek te gaan naar een nieuw draagsysteem. Eén dat niet alleen meer ergonomisch, maar ook sneller te bevestigen is. In een distributieomgeving telt immers elke minuut. Daarvoor zocht Evolar raad bij Sirris.

Samen met Evolar onderzocht Sirris welke draagsystemen en smart glasses in aanmerking kwamen voor het nieuwe ontwerp.

Meer weten? U kunt het volledige verhaal van Evolar lezen bij de referenties op onze website.

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2015.