Event 'Bouw Breekt Uit' rond innovatieve gevelmaterialen

Op 16 maart organiseert de Confederatie Bouw in samenwerking met partners als WTCB, Universiteit Limburg en Energy Ville een event rond het gebruik van innovatieve bouwmaterialen en technieken voor de realisatie van gevels. Aangezien verschillende expertises van Sirris aansluiten bij de bouwsector, verleent ook Sirris haar medewerking en zal aanwezig zijn.

Het event pakt uit met een keynote door ESA over 3D-printen op de maan. Vervolgens wordt gefocust op drie thema’s, 'actieve gevels', 'groengevels' en 'modulaire gevels', waarvoor bedrijven en experts aanwezig zullen zijn. Ten slotte zal er voldoende gelegenheid zijn om te netwerken en kennis te maken met onderzoeken op het vlak van innovatieve (gevel)materialen.

Heel wat van de activiteiten binnen Sirris sluiten aan bij de topics van het event. Denk maar aan de integratie van elektronica in composietgevels, het gebruik van coatings om de eigenschappen van een oppervlak te wijzigen of uit te breiden, de inzet van biocomposiet, het vervangen van staal door roestvrije alternatieven of de mogelijkheid materialen te onderzoeken en testen.

Bouw Breekt Uit vindt op 16 maart plaats in de Oude Gevangenis van Universiteit Hasselt. Meer info vindt u hier.