Eurautomat zet elektrostatische ontlading in speelautomaten schaakmat

Om zijn speelautomaten van elektrostatische ontladingen te vrijwaren, zocht Eurautomat naar een antistatische coating – samen met Sirris.

Van flipper- tot gokkasten, al sinds de jaren 1970 ontwikkelt en vervaardigt Eurautomat kansspelen- en speelautomaten, alsook de bijbehorende automatiseringssystemen, voor de Belgische markt. Spelbrekers van dienst? Elektrostatische ontladingen kunnen de werking van de elektronica in de toestellen verstoren. Om elektrostatische ontladingen in speelautomaten te vermijden, zocht Eurautomat naar een permanente antistatische coating om het speelvlak mee te behandelen en daarvoor nam het bedrijf uit Aalst Sirris in de arm.

Op basis van uitvoerige testen identificeerde en optimaliseerde Sirris een coating die niet alleen antistatisch is, maar alle vereisten afvinkt op het vlak van levensduur, transparantie, glansgraad en ruwheid. Sirris bestudeerde verschillende types coating, bepaalde de twee grootste kanshebbers en optimaliseerde die vervolgens voor spraycoating. Na een vergelijkende studie werd een antistatische coating voorgesteld die moeiteloos voldoet aan de overige vereisten op de checklist van Eurautomat, en die zelfs overtreft.

Wilt u meer weten over deze antistatische coating? Lees hier verder!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2016.