Etalon stelt oplossingen voor het meten van de machinenauwkeurigheid voor

Samen met fabrikant Etalon organiseert Sirris op 15 oktober een workshop rond machinenauwkeurigheid.  Voorgesteld wordt onder meer apparatuur om de volumetrische nauwkeurigheid van een freesmachine te bepalen. Het event omvat zowel een theoretisch gedeelte, als een demo en toelichting bij de dienstverlening.

Etalon Lasertracer

De oplossingen van de Duitse fabrikant van metrologische systemen Etalon kunnen ingezet worden om op korte tijd alle mogelijke afwijkingen op machineassen te bepalen met de hoogste precisie. Dit door de bewegingen van de machine te volgen met de LaserTRACER en berekening van de afwijkingen via gepatenteerde methoden. De hoge nauwkeurigheid kan worden bereikt via interferometrische verplaatsingsmeting. De oplossing wordt ook gebruikt om hoogpreciese meetmachines te kalibreren. De interferometer heeft een resolutie van 1 nm bij een maximaal bereik van 15 m. Ook de LaserTRACER-MT kan gebruikt worden: met een meetbereik van 260-940 mm is deze optmaal voor machines met kleine tot middelgrote volumes. De software genereert automatisch de compensatiedata, die kan gekopieerd worden naar de CNC-sturing. De volumetrische nauwkeurigheid verhoogt doorgaans exponentieel.

De workshop, die plaatsvindt in Diepenbeek, wordt georganiseerd in het kader van een project rond precisieproductie voor de maakindustrie. Naast een theoretisch gedeelte, kunt u er een demo bijwonen op de Fehlmann-precisiefreesmachine van Sirris. Tijdens de presentatie krijgt u bovendien toelichting over de dienstverlening die Sirris biedt rond het thema 'machinenauwkeurigheid en precisieproductie'. 

Alle praktische info en het programma vindt u hier.

Tags: