Energievriendelijke curing-technieken voor coatings

Voor coatingprocessen is er een voortdurende evolutie naar duurzamere, efficiëntere en snellere technologieën. Tijdens de vierde workshop op 30 november van de cluster Innovatieve Coatings, waarvan Sirris deel  uitmaakt, wordt ingezoomd op curing-technieken op basis van ultraviolet licht (uv en uv-led) en ‘electron beam’ (EB).

Bij de technologieën op basis van uv-licht en elektronenstralen zorgt de bestraling van speciaal hiervoor ontwikkelde coatings voor een chemische reactie, waardoor de coating zeer snel uithardt. In vergelijking met coatings die uitharden door verdamping van een oplosmiddel, is het energieverbruik lager en treden er geen schadelijke emissies op.

Rond deze technologieën organiseren we een event dat plaatsvindt op 30 november in Diepenbeek. Dit om bedrijven die coatings (laten) aanbrengen op hun producten kennis te laten maken met de nieuwste trends binnen de technologieën en om hen in contact te brengen met aanbieders van uv-/EB-curable coatings en van de curing-apparatuur.

Na de workshop in de voormiddag, met lezingen over de uv-, uv-led- en EB-curing, krijgen de deelnemende bedrijven de kans om zichzelf en hun producten en/of behoeften voor te stellen tijdens een pitching-sessie van 2 minuten. In de namiddag vinden een-op-eengesprekken tussen de deelnemende bedrijven plaats. Aansluitend is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Sirris Smart Coating Application Lab.

Wilt u aan het event deelnemen? Meer informatie hierover vindt u terug in onze agenda.

De Cluster ‘Innovatieve Coatings’ werd in januari 2017 opgestart door Sirris, Centexbel en CoRI en telt ondertussen meer dan 65 leden. Deze cluster heeft als doel spelers uit de hele coatingwaardeketen (formuleringsbedrijven, technologieleveranciers, coaters, eindgebruikers, …) samen te brengen om elkaar te leren kennen en open innovatie en samenwerkingen op te zetten. Meer informatie over deze cluster vindt u hier 

Het event wordt georganiseerd met de steun van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen.