In het kader van een project voor een relais-antenne voor slimme telefonie heeft Sirris het concept en de dimensionering van de straaldrager, de keuze van de materialen, de studie van de problematiek van de verbindingstechniek en van de uitvoering van de demo’s op zich genomen.

Elk jaar organiseert het Punch Powertrain Solar team dat uit ingenieursstudenten van KU Leuven-Groep T bestaat de Solar Olympics om middelbare scholieren uit te dagen rond zonne-energie te werken. Uit de vele inzendingen werden de dertig meest belovende projecten geselecteerd voor de finale die op 9 mei plaatsvond.

Je bent een crack in elektronica? Gefascineerd door slimme producten en innovatie? Dan ben je de geknipte persoon om ons Mechatronica-team in Heverlee te versterken als projectingenieur elektronica. Je mag rekenen op talloze samenwerkingen met toonaangevende bedrijven in binnen- en buitenland én met experts in meerdere vakgebieden als je collega's en partners.

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Om bedrijven hierover te informeren binnen het project InProVol worden verschillende webinars georganiseerd. De tweede, met focus op CE-markering, is nu online.

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Sirris kan u hierbij helpen.

Hoewel slimme technologie steeds toegankelijker wordt, is de stap naar een slim, geconnecteerd product voor veel kmo's nog onbekend terrein. Hoe begin ik er aan? Welke waarde kan ik hiermee realiseren? Wat is de impact op mijn product? Sirris komt u hierin tegemoet!

Op 16 maart organiseert de Confederatie Bouw in samenwerking met partners als WTCB, Universiteit Limburg en Energy Ville een event rond het gebruik van innovatieve bouwmaterialen en technieken voor de realisatie van gevels. Aangezien verschillende expertises van Sirris aansluiten bij de bouwsector, verleent ook Sirris haar medewerking en zal aanwezig zijn.

Op de vakbeurs CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas, stippelen 4000 exposanten de toekomst uit, van start-ups tot multinationals.

On 30 September, the Center for Electronics Design & Manufacturing (cEDM) will organise a first workshop about the impact and future of RoHS: '10 years of RoHS'.

Op 1 oktober 2015 startte het VIS-traject Inprovol. Het project onderzoekt en stelt richtlijnen op hoe u op een betrouwbare manier de levensduur van de in uw product geïntegreerde elektronica kan bepalen.