Nick Boucart

Bij het uitwerken van slimme-productideeën blijkt de technologische kant vaak niet het grootste probleem, het gaat in de eerste plaats over het waarom. Hoe pakt u zo'n slim-productidee in de praktijk aan, om er effectief meerwaarde mee te bieden voor uw klanten?

 

Gunthram Cornelis

“Een crisis is altijd een goed moment om even stil te staan bij je onderneming, producten en processen”, vertelt Bart Maeyens, General Manager bij Modular Lighting Instruments in Roeselare. Enthousiast deelt hij zijn ervaringen met de Crisis Code Cracker. Met dit driedelige actieplan wil Sirris bedrijven in de technologiesector helpen om versterkt uit de crisis te komen. “Een heel positieve ervaring die ons veel tijd en nieuwe ideeën opleverde. Een aanrader voor elke ondernemer.”

Pascal Pollet

Ondanks de COVID-19-pandemie vond op 13 oktober de uitreiking van de QRM Silver-certificaten plaats, ongeveer een jaar na de opleiding. De geslaagde cursisten ontvingen hun certificaat tijdens een video-conferencing-sessie met QRM-grondlegger Rajan Suri. Het event vond plaats bij ETAP Lighting International in Malle, producent en toeleverancier van professionele verlichtingsoplossingen.

Bart Verlinden

De recyclage van lithium-ion-batterijen voor elektrische voertuigen stelt ons voor een aantal uitdagingen, maar biedt ook kansen voor de Vlaamse industrie en logistiek. In het project Re2LiVe wil Sirris samen met andere clusterorganisaties onderzoeken hoe Vlaamse bedrijven kunnen inspelen op de opportuniteiten in deze groeiende markt. Neem deel en krijg als eerste toegang tot de resultaten!

Tania Drissen

Het INPROVOL-project rond betrouwbaarheid van elektronica is recent beëindigd. De softwaretools, richtlijnen en methodologie die in dit kader werden verwezenlijkt, kunt u nu leren kennen dankzij een disseminatie-initiatief die de projectpartners organiseren.

Didier Garray

In het kader van een project voor een relais-antenne voor slimme telefonie heeft Sirris het concept en de dimensionering van de straaldrager, de keuze van de materialen, de studie van de problematiek van de verbindingstechniek en van de uitvoering van de demo’s op zich genomen.

Marie-France Rousseau

Elk jaar organiseert het Punch Powertrain Solar team dat uit ingenieursstudenten van KU Leuven-Groep T bestaat de Solar Olympics om middelbare scholieren uit te dagen rond zonne-energie te werken. Uit de vele inzendingen werden de dertig meest belovende projecten geselecteerd voor de finale die op 9 mei plaatsvond.

Pieter Beyl

Je bent een crack in elektronica? Gefascineerd door slimme producten en innovatie? Dan ben je de geknipte persoon om ons Mechatronica-team in Heverlee te versterken als projectingenieur elektronica. Je mag rekenen op talloze samenwerkingen met toonaangevende bedrijven in binnen- en buitenland én met experts in meerdere vakgebieden als je collega's en partners.

Bart Teerlinck

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Om bedrijven hierover te informeren binnen het project InProVol worden verschillende webinars georganiseerd. De tweede, met focus op CE-markering, is nu online.

Bart Teerlinck

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Sirris kan u hierbij helpen.