Eerste hulp bij slimme geconnecteerde producten bouwen

Niemand twijfelt nog aan de opmars van internet-of-things toepassingen en van slimme, geconnecteerde producten. Maar hoe kan je hiermee nu zelf als bedrijf waarde creëren? Sirris en Agoria starten een initiatief om u hierbij tegemoet te komen. Op 16 november vindt een eerste interactief event plaats.

Door sensoren, intelligentie (lokale processoren, algoritmes, data-analyse) en connectiviteit (met andere apparaten, met het internet) toe te voegen aan een product, ontstaat een waaier aan nieuwe, fascinerende mogelijkheden. Wie vandaag een product slim en geconnecteerd wil maken, kan gebruik maken van heel wat beschikbare bouwblokken (elektronica en ICT-technologie)  die met een beperkte kost en ontwikkelingstijd geïntegreerd kunnen worden.

Voor productbouwers is dit een tijd van nieuwe mogelijkheden, maar ook van nieuwe vragen, zoals:

  • Wat kan die slimme technologie betekenen voor mijn aanbod naar de klant toe? Welke waarde, welke nieuwe inkomstenbronnen kan ik hier uithalen voor mijn bedrijf?
  • Welke technologie heb ik daarvoor nodig? Wat betekent dit voor mijn product? Hoe maak ik de juiste keuzes?
  • Hoe begin ik er concreet aan? 

Wat Slim!

Met het Wat Slim!-initiatief komen Sirris en Agoria productbouwers tegemoet die een stap zetten naar slimme, geconnecteerde producten. Via voorbeeldcases en testimonials, een technologiewacht en individuele begeleiding zullen we bedrijven ondersteunen, om het potentieel van slimme technologie voor hun producten na te gaan en succesvol gebruik te maken van het huidige technologieaanbod.

Op 16 november vindt het kick-off-event plaats. Met dit interactieve seminarie willen Sirris en Agoria dieper ingaan op deze vragen samen met productbouwers en zo het thema van slimme geconnecteerde producten concreet maken. Gestuurd door de feedback van de deelnemers worden vervolgworkshops opgezet die dieper ingaan op specifieke topics.

Wenst u meer info over het initiatief of hebt u ideeën die u wilt delen? In onze agenda vindt u meer info over het kick-off-event.