Eerste connectivity framework voor het industriële internet

IIot, Industrieel Internet of Things, connectivity

Er gingen jaren van noeste arbeid aan vooraf. Tal van belangrijke spelers en leiders op het vlak van ICT-normering werkten eraan mee. In februari 2017 was het eindelijk zover: de release van het eerste connectivity framework voor het industriële internet. Dankzij de daaruit voortvloeiende transparantie kunnen system integrators en ontwikkelaars IIoT-protocollen en communicatiepatronen evalueren en de optimale technologie voor hun toepassing selecteren. 

Het industriële Internet of Things (IIoT) is een nieuwe en verwarrende, maar tegelijk enorme marktopportuniteit. Er worden tal van technologieën voorgesteld, zowel eigen als standaardontwikkelingen, voor tal van gebruiksdoeleinden. 

Het Industrial Internet Consortium (IIC) analyseerde het technische connectiviteitsprobleem voor het industriële IoT en bracht het eerste Industrial Internet Connectivity Framework (IICF) tot stand. Zo kunnen ontwerpers een snelle en intelligente keuze maken voor hun gebruikstoepassingen en een systeem ontwikkelen voor de toekomstige integratie met het grotere IIoT. De term ‘connectivity’ verwijst naar de infrastructuur die communicatie tussen de deelnemers mogelijk moet maken. 

Voor de komst van het IICF waren er geen technische richtlijnen voor het selecteren van de juiste technologie. 

In het volgende Techniline-artikel vindt u meer informatie over het IICF.

(Bron foto: IIC IIRA)