Een tool om gemakkelijker internationale merken op te volgen

Het WIPO stelt een nieuwe, eenvoudigere en krachtigere online-dienst voor het opvolgen van internationale merken volgens het Madrid-systeem voor.

Het WIPO brengt een nieuwe tool online voor de opvolging van ingeschreven internationale merken in het kader van het Madrid-systeem, onder de naam Madrid Monitor, ter vervanging van de ROMARIN-database. 

In één enkele applicatie groepeert deze tool de functies en data die op het ogenblik actief beschikbaar zijn in de ROMARIN-database en de WIPO-gazet van internationale merken, evenals de adviezen Madrid E-Alert en Madrid Real-Time Status. 

De intuïtieve zoekmachine van Madrid Monitor biedt toegang tot alle beschikbare data in het register met een eenvoudige opzoeking, met inbegrip van de beeldbank, of met een uitgebreide opzoeking die tevens toelaat de filters te combineren. Het is eveneens mogelijk de data van een aanvraag in realtime te volgen en een abonnement te nemen op een elektronische alarmmeldingsdienst. 

Bij het WIPO blijft, vooraleer een aanvraag te doen, de wereldwijde database Global Brand Database het meest ideale instrument voor een studie van antecedenten. Na het deponeren, biedt Madrid Monitor de mogelijkheid om geïnformeerd te blijven over nieuwe feiten betreffende een merk (opvolging van een internationale registratie, monitoring van concurrerende merken, portefeuillebeheer, …). 

Opgelet: eind 2017 zal de ROMARIN-database niet langer beschikbaar zijn.

Bron