Een efficiënte steunplaat voor de manipulatie van spuiten bij Flexiways

Flexiways heeft zich tot Sirris gewend voor de ontwikkeling van een nieuw concept van steunplaat voor de manipulatie van spuiten in om het even welke positie. Sirris optimaliseerde het design door een structuurberekening en spuitgietsimulatie, koos het materiaal, realiseerde de prototypes en vervaardigde een preserie voor validering.

Het productietempo van vaccins ligt vandaag zo hoog dat de productiemachines moesten worden herzien. Lange tijd echter konden de posten stroomopwaarts en stroomafwaarts (laden, palletiseren) niet volgen. Bijgevolg werd discontinu gewerkt, zodat de machines konden worden geladen en ontladen. 

Flexiways, een zeer kleine onderneming (zko) voornamelijk actief in het ontwerp van systemen voor de farmaceutische industrie, had besloten om een nieuw concept van steunplaat te ontwikkelen waarmee spuiten in om het even welke positie kunnen worden gebracht en waarmee een antwoord wordt geboden op de problemen die met het bestaande materiaal worden ondervonden (sterilisatie, etikettering, markering, toevoeging van diverse onderdelen …).

Flexiways richtte zich tot Sirris om het product te ontwikkelen op basis van een predesign, om het materiaal en de productietechnologie te kiezen die het meest geschikt zijn en om een proefserie van 200 stuks te realiseren. 

Na het opstellen van het bestek werden de onderdelen - steun, deksel en doos - aangepast en geoptimaliseerd aan de hand van een structuurberekening en een spuitgietsimulatie.

Er werd een vergelijking uitgevoerd van de sterkte bij het stapelen van dozen van bestaande modellen, die positief uitviel voor het nieuwe concept.

Sirris berekende ook de kosten van de verschillende componenten en van hun varianten.  

Aan de hand van prototypes in gesinterd polyamide kon Flexiways zijn product voorstellen aan zijn klanten. Daaruit kwamen nog andere vragen voort, zoals de compatibiliteit van de elementen met de bestaande modellen en met de huidige productielijnen.

Nieuwe prototypes stelden Flexiways in staat om door te gaan.

Het bedrijf heeft een octrooi op het concept genomen en inmiddels komen de eerste bestellingen van zijn Krysalid-assembly’s binnen.

Auteur

Pagina's

Auteur

Pagina's

Auteur

Pagina's