Mark Van Pee
Marc Bollen

Agoria en Sirris organiseren op 11 maart een online workshop voor bedrijven die hun ERP-systeem willen aanpassen aan een productie van kleine series met veel varianten. Wilt u ook verdere stappen zetten in de digitalisering van uw productieproces? Dan is deze workshop een aanrader!

Olivier Gramaccia

De deuren van de grootste elektronicabeurs voor het grote publiek ter wereld zijn opnieuw gesloten in Las Vegas. Het is dus het goede moment om terug te blikken en om de grote trends te analyseren van wat de industrie voor de komende maanden in petto heeft.

Pieter Beyl

Machines en mechatronische systemen energie-efficiënter én performanter maken, hoe doe je dat? Op 3 maart 2015 presenteren Sirris en Flanders Make de resultaten van het Ecomechatronics project, waarin zij een vijftigtal bedrijven ondersteunden bij het ontwikkelen van een nieuwe generatie producten.

Tania Drissen

In de Gentse haven zal een samenwerking tussen twee bedrijven resulteren in een aanzienlijk lager energieverbruik en lagere C02-uitstoot. Dergelijke vormen van samenwerking komen we steeds vaker tegen in Europa, met tal van bijkomende voordelen voor de deelnemers. Een nieuw Europees project wil dit soort van initiatieven ondersteunen, en is op zoek naar geïnteresseerde bedrijven.

Paul Lamsens

Flanders' Mechatronics Technology Center (FMTC) heeft een manier gevonden om accusystemen langer te kunnen gebruiken. De werkwijze is toegepast op de ontwikkeling van een accu-efficiënte robotarmaansturing. In vergelijking met een tijdoptimale aansturing kon de ontlaadtijd van de accu met 55 percent worden verlengd.

Pieter Beyl

Op basis van de resultaten van een EcoMechatronics Audit kon Sirris een vertaalonderzoek uitvoeren, met effectieve voorstellen als resultaat om tot een compacter en energie-efficiënter aandrijfconcept voor een bestaande machine - een takkenversnipperaar - te komen. Dit met behoud van productiviteit. Voor andere bedrijven is de toepassing van dergelijk energie-efficiënt ontwerp interessant als generiek resultaat.