Droog aangebrachte coatings beschermen uw producten

Naast het aanbrengen van beschermende coatings via natte technieken, bestaan er een aantal alternatieve technieken om op een droge wijze een coating op een product aan te brengen. Welke en wat hun mogelijkheden zijn, vertelt Patrick Cosemans van het Smart Coating Application Lab tijdens de tweede roadshow, die start op 12 februari.

Tijdens de presentatie worden de voornaamste industriële technieken met onder andere PVD, CVD en thermisch spuiten besproken en aangevuld met minder courant gebruikte, maar interessante nichetechnieken. Voor de verschillende technieken wordt een overzicht gegeven van toepasbare coatings en welke producten (substraten) hiermee kunnen gecoat worden. Hiermee wordt het mogelijk om na te gaan wat de opportuniteiten zijn van deze technieken voor producten die een beschermlaag nodig hebben.

Deze lezing vindt plaats in het kader van de tweede van een reeks roadshows van het Smart Coating Application Lab om de wereld van coatings bij een breder publiek kenbaar te maken. Deze tweede roadshow heeft 'Protect your coating' als thema, waarmee we u wegwijs willen maken in de verschillende industrieel toepasbare technieken die momenteel voorhanden zijn om uw producten te beschermen. Meer info vindt u hier.

Tags: