Dirk Frimout gastspreker op startevent ‘Innovatieve coatings’

Het clusterproject ‘Innovatieve coatings’ gaat deze maand van start. De cluster brengt de verschillende coatingsectoren samen, zodat ze kunnen leren van elkaars producten en technologieën, en zo kunnen de kennis en expertise van de ene sector worden toegepast in de andere. Op 31 januari vindt het startevent plaats met astronaut Dirk Frimout als gastspreker.

Het clusterproject ‘Innovatieve coatings’ is een IBN (innovatief bedrijfsnetwerk), opgericht door CoRI, Centexbel en Sirris, met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Dit project zal functioneren als loket waar bedrijven terechtkunnen met vragen van allerlei aard. Het platform verzamelt de nodige informatie om bedrijven een oplossing voor te stellen of door te verwijzen naar bestaande organisaties die hen verder kunnen helpen met technische kennis, opleidingen, ondersteuning bij internationalisatie, samenwerkingsmogelijkheden met andere bedrijven uit binnen- en buitenland, ... Daarnaast worden workshops, partnermatchingevents en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Het is de uiteindelijke bedoeling dat vanuit het IBN via vraag en aanbod samenwerkingen worden opgezet tussen verschillende bedrijven uit de verschillende coatingsectoren (coatings toegepast op textiel, kunststof, metaal, hout, …).

Op 31 januari vindt het startevent plaats in Sint-Denijs-Westrem. Astronaut Dirk Frimout brengt vanuit zijn ervaring in de ruimte een getuigenis over de noodzaak van coatings op diverse materialen.

Meer weten over dit gratis event? Lees verder in onze agenda!

U kunt ook lid worden van deze cluster! Meer informatie en het inschrijvingsformulier om lid te worden vindt u op de projectwebsite.