Digitale werkinstructies veroveren de werkvloer

Hoewel de toepassing van digitale werkinstructies (DWI) niet nieuw is en ondanks de hype rond de 'paperless factory' van enige jaren geleden, is deze technologie maar in zeer beperkte mate doorgedrongen tot de werkvloer. Nu de nodige tools goedkoper worden en makkelijker in gebruik, nu ze beschikken over verregaande 3D-mogelijkheden, en bovendien veel meer mogelijkheden bieden dan alleen werkinstructies, is er een vernieuwde belangstelling.

Grafische schermen vinden meer en meer ingang op de werkvloer. De stap naar industriële touch-screens of tablets vormt steeds minder een hinderpaal om werkinstructies op digitale wijze op de werkplek te brengen. Ook nieuwe technologieën vinden ingang in de wereld van werkinstructies, zoals smart glasses en augmented reality. Hierop gaan we in een volgend artikel dieper in.

Lees meer op Techniline.

Bekijk hierna een video over de mogelijkheden van digitale werkinstructies, waarbij de operator met geanimeerde 3D-CAD-modellen de instructies ontvangt.

Wil u zelf ervaren hoe DWI toegepast wordt? Dat kan! Itho-Daalderop in Tiel (NL) biedt Sirris-leden de mogelijkheid een kijkje te komen nemen naar hoe het systeem van 3DValue er wordt gebruikt. Het bezoek vindt plaats op 9 december 2015 en is gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!