Pascal Pollet

De productiestrategie QRM zorgt ervoor dat bedrijven in een high-mix, low-volume omgeving hun doorlooptijden kunnen verkorten en indirecte kosten besparen. Om de strategie beter bekend te maken in ons land, organiseert Sirris meermaals per jaar de QRM Silver-opleiding. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een certificaat tijdens een officiële ceremonie die plaatsvindt bij een van die deelnemers. Op 9 mei waren we te gast bij Reynaers Aluminium, producent van onder meer aluminium profielen voor ramen en deuren, en sinds 2018 Factory of the Future.

Sarah Klein

Kom op 7 juni ontdekken wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van datagebruik en artificiële intelligentie. Tijdens het Flanders AI-forum kunt u niet alleen concrete cases leren kennen, maar krijgt u ook de kans om gericht vragen te stellen over digitalisering, de toepassingen van AI en het gebruik van data binnen uw eigen organisatie.

Ludwig De Locht

De strategische implementatie van de processen voor een digitale en duurzame transformatie in een bedrijf (ook 'twin transformation’'genoemd) loont. Voor een bedrijf is het echter vaak niet evident om uit te maken waar en hoe het die twin transformatie moet aanvatten. Met deze tips helpen we u op weg.

Ludwig De Locht

De strategische implementatie van de processen voor een digitale en duurzame transformatie in een bedrijf (ook ‘twin transformation’ genoemd) loont. Voor een bedrijf is het vaak echter niet evident om uit te maken waar en hoe het die dubbele transformatie moet aanvatten. Wilt u meer weten over digitale en duurzame transformatie en het potentieel ervan voor uw bedrijf? Wilt u inspiratie opdoen of uw digitale en duurzame traject aanvatten? Dan is ons thema-event op 27 april helemaal op uw noden afgestemd.

Walter Auwers

Met slechts 48 zijn ze, de fabrieken van de toekomst in ons land. Die felbegeerde titel behalen is dus geen sinecure, enkel weggelegd voor absolute topbedrijven. Net dat maakt de dubbele overwinning dit jaar van kipper- en zelflosserfabrikant Stas extra inspirerend. Het bedrijf mag niet alleen trots zijn op de productievestiging in Doornik, die haar in 2019 behaalde titel wist te verlengen, maar bovendien ook vieren dat de vestiging in Waregem nu eveneens een Factory of the Future Award in de wacht heeft gesleept.

David Gay
Bas Rottier

Ondernemingen met vragen rond digitale technologie en digitale transformatie kunnen vandaag terecht bij de Voka Digihubs. Hier vinden kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid elkaar rond digitalisering. In deze experimenteerruimtes krijgen bedrijven advies, coaching en een traject op maat aangereikt om aan de slag te gaan met hun eigen digitaal verhaal. Sirris is één van de kennispartners.

Walter Auwers

De P&V Panels-groep, de grootste onafhankelijke bordenbouwer in de Benelux, realiseerde de voorbije jaren een hele reeks digitalisatieprojecten waardoor de processen veel meer met elkaar werden gelinkt. Onder meer die inspanningen leverden de vestiging in Heusden-Zolder in februari een Factory of the Future Award 2022 op.

Walter Auwers
Jan Kempeneers

Op de uitreiking van de Factory of the Future Awards op 17 februari kreeg ons land er zes nieuwe Factories of the Future bij. Met deze award willen de initiatiefnemers de meest toekomstgerichte productiebedrijven in België aanduiden. We stellen u voor aan een van de winnaars: Terumo, producent van medisch materiaal uit het Leuvense Haasrode.

Pascal Pollet

De impact van digitalisatieprojecten op de bedrijfsresultaten varieert sterk, waardoor het belangrijk is om de juiste keuzes te maken. In dit artikel belichten we de digitale tool met wellicht de grootst denkbare impact op de operationele processen: de productconfigurator.

Peter Verhasselt

Taal is essentieel voor de mens. Helder communiceren over digitale projecten is echter niet zo evident. Waarom niet en hoe vermijdt u de mogelijke valkuilen?