Op het vakevenement Advanced Engineering dat plaatsvindt op 22 en 23 mei zal Sirris een eigen lezingenprogramma organiseren, waarbij het vier verschillende presentaties brengt over verschillende topics die binnen onze expertisedomeinen liggen, onder de titel 'Future-proved products are light, smart and micro, to be achieved with advanced engineering methods'.

Als fabrikant van brandwerende oplossingen is Rf-Technologies een van de tien bedrijven die tijdens de Factory of the Future Awards in Kortrijk de titel mocht ontvangen van Factory of the Future, de prijs van Sirris en Agoria voor de bedrijven die er het best in slagen om de technologieën van de toekomst te verzoenen met werk op maat van mens en milieu.

Hannover Messe 2019, die plaatsvindt van 1 tot 5 april, wil de digitale transformatie van de productie- en energie-industrie stimuleren en zal volledig in het teken staan van 'Integrated Industry - Industrial Intelligence'. Hiermee benadrukt de vakbeurs het groeiende belang van artificiële intelligentie en ‘machine learning’ op het vlak van energie-efficiëntie en productieprocessen.

Op 19 december 2018 verzamelden een dertigtal ondernemers zich in Mechelen voor een ontbijt. Dit op uitnodiging van Scaleup.vlaanderen voor een lerend netwerk. Al de ondernemers hadden met elkaar gemeen dat ze meer dan 1 miljoen euro aan kapitaal ophaalden of meer dan 1 miljoen aan 'recurring revenue' genereerden.

Productiebedrijven integreren steeds meer digitale tools op de werkvloer. Wilt u weten wat digitalisatie op de werkvloer kan opbrengen en wat u moet doen om het maximum uit uw investering te halen? Sirris en KU Leuven zijn een onderzoeksproject gestart rond de economische impact van MES/MOM-systemen.

Wat zou Marx zeggen over deze tijd waarin de economie zulke kattensprongen maakt? Op een luttele tien jaar tijd is de top 20 van meest waardevolle bedrijven grondig door elkaar gehaald. Voor geschiedschrijvers in de toekomst zal dit tijdperk op een flits lijken in vergelijking met de eerste en tweede industriële revolutie. Dit heeft een doordringende impact op het ondernemerschap, vooral dan op wat we onder een product verstaan en hoe we dit best ontwikkelen.

"Stop met software bouwen. Ontwikkel digitale diensten." dat is het uitgangspunt van ons kookboek met recepten, waarmee bedrijven succesvol een digitale business kunnen opzetten. Wat mag u zoal verwachten in het boek? We geven u hier alvast een 'proevertje'.

Het nieuwe boek ‘Hyperscale and Microcare, The Digital Business Cookbook’ gaat dieper in op de absolute voorwaarden voor succesvolle softwareproducten. Het idee is dat men beter zou stoppen met het ontwikkelen van software en in plaats daarvan digitale diensten zou moeten ontwikkelen die de concepten van hyperscale en microcare aan elkaar koppelen: de capaciteit om een hechte relatie tot stand te brengen met elkeen van uw duizenden gebruikers.

Denkt uw bedrijf er ook aan zijn aanbod aan te vullen met of om te vormen naar een digitale dienst? Wilt u een beter begrip opbouwen van wat dit allemaal inhoudt? Agoria Academy organiseert in samenwerking met Sirris 'How to build a digital business' op 23 oktober.

Automatisering en digitalisering bieden heel wat mogelijkheden op het vlak van operatorondersteuning. Zo zijn cobots ontworpen om op een veilige manier samen te werken met mensen. Kan dit ook in de voedingsindustrie? Dat ontdekt u tijdens een gratis workshop op 6 september.