DiBO ontwerpt energie-efficiënte hybride hogedrukreiniger

DiBO zocht naar energiewinsten en ecologische verbeteringen voor een lijn van industriële hogedrukreinigers. Samen met Sirris ontwikkelde de onderneming een nieuwe, meer ecologisch verantwoorde hybride hogedrukreiniger.

DiBO uit Arendonk ontwerpt en vervaardigt al meer dan 35 jaar een uitgebreid gamma aan hogedrukreinigers, industriële reinigingsmachines, voertuigwasinstallaties en drukverhogingsunits. Het bedrijf heeft een productievestiging in België, verkoops- en servicefilialen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Bij de ontwikkeling van nieuwe machines besteedt DiBO steeds meer aandacht aan ecologie. Voor de klanten betekent dit een langere levensduur van hun reinigingsmachines, de mogelijkheid om groene energie te gebruiken, energie-efficiëntie en minder uitstoot. Een nieuwe hybride hogedrukreiniger zou hierin tegemoet komen.

Herontwerp van brandersysteem

Om water te verwarmen, maken de DiBO-hogedrukreinigers gebruik van oliebranders op basis van diesel. Maar met het oog op groene elektrische energie en minder uitstoot zocht de machinebouwer actief naar een elektrische hybride variant van dit verwarmingssysteem. Dat hield een hertekening van het volledige brandersysteem in. Een innovatie waar Sirris samen met KU Leuven graag haar schouders onder zetten.

Het Sirris-team tekende samen met DiBO het technologische innovatieplan uit en bood ondersteuning bij de conceptuele engineering. Sirris stelde mee een innovatieplan op voor een hybride reinigingsmachine, onderzocht verbeterpunten en bracht oplossingsconcepten aan.

Meer weten over deze samenwerking en zijn groene resultaat? U kunt het hele verhaal hier lezen!

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2016.