DENTSPLY Implants en Renishaw sluiten overeenkomst voor 3D-printen in metaal

Specialist in dentale implantaten, DENTSPLY Implants, koopt de technologie om dentale producten te vervaardigen en ontwikkelen van leverancier van engineering-technologie Renishaw over. Renishaw zal hierdoor zijn eigen ontwikkeling van Laserbridge™-implantaat gedragen structuren stopzetten en overdragen aan DENTSPLY Implants.

De overeenkomst geeft DENTSPLY Implants de gelegenheid 3D-printing in metaal voor op maat gemaakte medische onderdelen verder uit te bouwen. Door het gebruik van de hoogstaande technologie van Renishaw kan het bedrijf de aflevering van innovatieve oplossingen voor dentale implantologie verzekeren en zo ook het comfort van de patiënt, terwijl het zijn marktpositie kan verstevigen.

Door de strategische samenwerking met Renishaw neemt DENTSPLY Implants een enorme stap vooruit in de technologie van high-end 3D-printen in metaal en kan de onderneming, met de nodige vrijheid in intellectuele eigendom, op zeer korte termijn nieuwe producten op de markt brengen, die in België worden geproduceerd. Renishaw ziet in de samenwerking met één van ’s werelds grootste bedrijven  voor de vervaardiging van dentale implantaten, een geweldige opportuniteit voor zijn team.