De toegevoegde waarde van chemie in een atmosferisch plasma

Atmosferische plasmatechnologie is de laatste jaren meer en meer in beeld gekomen als innovatieve oppervlaktetechnologie die een stap verder gaat dan de klassieke corona activatie. Bert Verheyde, Expert Plasma Technology bij VITO, presenteert de mogelijkheden van recente ontwikkelingen.

VITO heeft de afgelopen jaren innovatieve plasmasystemen ontwikkeld waarmee heel gericht chemische oppervlaktemodificaties mogelijk zijn. Verhoogde benatbaarheid of verbeterde hechting zijn hierbij de meest voorkomende toepassingen. Maar een juiste keuze van chemische precursor kan ook leiden tot andere eigenschappen, zoals hydrofoob, lossend of antibacterieel gedrag. Intussen heeft VITO in samenwerking met zijn Duitse partners AFS en Softal de eerste industriële implementaties achter de rug. En mogelijk kan atmosferische plasmatechnologie ook een antwoord bieden op uw vragen?

Deze lezing vindt plaats in het kader van de derde roadshow van het Smart Coating Application Lab om de wereld van coatings bij een breder publiek kenbaar te maken. Deze enige editie vindt plaats op 11 juni tijdens Eurofinish. Meer info vindt u hier.

Tags: