De implementatie van additive manufacturing in de praktijk

Al meer dan vijf jaar maakt het Nederlandse ASML gebruik van additive manufacturing (AM) om de kosten te verlagen en de efficiëntie van lithografiesystemen te verhogen. Aan het woord tijdens de keynote op de Masterclass 'Design for Additive Manufacturing' is Bart Gysen, hoofdontwerper en  AM metal competence owner bij dit bedrijf.

ASML is momenteel 's werelds grootste toeleverancier van fotolithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. De onderneming fabriceert machines voor de productie van geïntegreerde schakelingen, zoals CPU's, DRAM-geheugen, ... Met meer dan vijf jaar ervaring in AM heeft het bedrijf meer dan 30 AM-stukken in productie, waarbij elke stuk specifiek ontworpen is voor AM en het volle potentieel ervan kan benutten.

Als hoofdontwerper en AM metal competence owner is Bart Gysen de best geplaatste man om het verhaal rond de implementatie van AM bij ASML te brengen. Hij zal een beeld schetsen van de dagelijkse uitdagingen bij het gebruik van AM in productie en inzichten delen in de verdere ontwikkelingen en de roadmap van AM.

Wilt u deze keynote bijwonen en uw vragen over AM stellen aan Bart Gysen? Kom naar de Masterclass 'Design for Additive Manufacturing' op 30 september, 1 of 23 oktober! Meer info vindt u hier!