De "bella macchina" van Sirris Da Vinci is een feit!

Onze vijf bouwers leggen de laatste hand aan de zeepkist van Sirris die aanstaande zondag aan de Red Bull-race zal deelnemen. Na het prototype en de vervaardiging van de eerste onderdelen, heeft team Da Vinci zich de laatste dagen bezig gehouden met de vervaardiging van de knopen die de bamboestokken met elkaar verbinden en met het in elkaar zetten van de machine.

Deze kleine maar zo fundamentele onderdelen die het verbindingsstuk tussen de bamboestokken vormen, zijn gemaakt van polyamide. Ze zijn alle in één keer gemaakt, ondanks het feit dat ze stuk voor stuk andere geometrische vormen hebben, afhankelijk van hun plaats op het onderstel. Ook dat is weer een voordeel van additive manufacturing: je kan er in één keer uiteenlopende onderdelen mee maken, in kleine series.

Nog een belangrijk element van het voertuig: de stoel! Ook dat onderdeel, met zijn mooi verzorgde design, is gemaakt van polyamide.

De onderdelen die gebruikt worden voor de montage van de wielen (fusees), zijn gemaakt van titanium. Onze collega's kozen dit materiaal niet alleen om zijn productiesnelheid maar ook om zijn stevigheid. Het moet immers het gewicht van de bestuurder kunnen dragen (niet dat hij nu zo zwaar is...) én - bovenal - bestand zijn tegen het geaccidenteerde parcours.

Nu alle onderdelen gefabriceerd en in elkaar gezet zijn (zonder lijm)... is de "bella macchina" van Sirris Da Vinci een feit!  

 

Afspraak op zondag 10 september as. in Kluisbergen: kom kijken hoe onze Sirris Da Vinci-zeepkist over het parcours scheurt en ontmoet de 5 collega's die dit kleine meesterwerk hebben gecreëerd en vervaardigd met een combinatie van natuurlijke materialen en grensverleggende onderdelen, design en technologie, passie en expertise. 

 

Volg de evolutie van de Sirris Da Vinci-zeepkist via Facebook.