De EluciDATA Tech Talks zijn jaarlijkse events die op een aspect van de industriële toepassing van data-innovatie en AI focussen. De Tech Talk van dit jaar is toegespitst op databeveiliging en -bescherming, om het belang ervan voor onze leden van de EluciDATA Community te benadrukken. Het event vindt op 8 december 2020 plaats.

In dit derde artikel in een reeks blogs in het kader van het MISTic-project rond de verkeerssituatie in Brussel in tijden van COVID-19-beperkingen, kijken we naar de verkeerssituatie op de Kleine Ring van Brussel sinds het begin van de lockdown tot voor kort, aan de hand van enkele verhelderende visuele analyses.

Tijdens de nieuwe mastercourse ‘The opportunities and challenges of fleet-based analytics’ op 27 januari 2020 worden praktische technieken voor de analyse van machineparken voorgesteld.

Er is veel te doen rond artificiële intelligentie en machine learning, maar wat is hiervan relevant voor u als industrieel? De volgende diepgaande sessie van de mastercourse 'Data Innovation beyond the Hype' vindt plaats op 5 maart 2020, met focus op verschillende benaderingen van state-of-the-art machine-learning die met succes toegepast worden in de industrie.

Met een nieuwe AI-gebaseerde technologie kunnen rechtstreeks bloeddrukmetingen worden verricht via PPG-signalen in vingers, polsen of bovenarmen.

Kan je als bedrijf de mogelijkheden van artificiële intelligentie (AI) en data ten volle benutten als je geen Tesla, Facebook of hoogtechnologische startup bent? Veel bedrijven liggen wakker van die vraag. U ook? Sirris lanceerde daarom op 17 september het Data and AI Competence Lab. De experts en het virtuele platform begeleiden Belgische bedrijven om de innovatiekansen die data-analyse en AI bieden te ontdekken en te grijpen.

De vele jaren onderzoek samen met en ter ondersteuning van onze industrie resulteren nu in een nieuw initiatief van het Sirris Data Inovation-team: met al uw vragen en uitdagingen kunt u voortaan terecht in het Data and Artificial Intelligence Competence Lab. De kick-off vindt plaats op 17 september.

Data science kan bijzonder waardevol zijn voor de innovatie in verschillende domeinen, ook voor kmo's. De mastercourse van EluciDATA biedt een pragmatische en industriegerichte inleiding tot datagedreven innovatie. Tijdens een speciale interactieve, praktijkgerichte sessie op 31 mei worden de deelnemers wegwijs gemaakt in het identificeren van het potentieel om een bijzondere bedrijfsuitdaging op een datagedreven manier op te lossen en in het bepalen van de opportuniteiten van data-innovatie voor hun specifieke zakelijke context.

Het Data Innovation Team van Sirris werkte onlangs mee aan twee netwerkingevents in het kader van de nakende ECSEL oproep 2018 om partners en nieuwe relevante projectvoorstellen voor zijn bedrijvennetwerk te vinden. Electronic Components and Systems for European Leadership Joint Undertaking (ECSEL JU) is het publiek-private partnership voor elektronische componenten en systemen, dat financieel bijdraagt aan research- en innovatieprojecten in dit domein.

In koude klimaten kunnen ijsvorming en lange periodes van extreme vriestemperaturen het gedrag van standaard windturbines aantasten; dit heeft een negatieve impact op de economische aspecten en op de veiligheid van het windmolenpark. Het gedrag van windturbines in koude klimaten wordt op internationaal niveau onderzocht door de IEA Wind TCP Task 19, een groep van experts waarin Sirris België vertegenwoordigt.