Covess behaalt certificering voor thermoplastische composietdrukvaten

Covess - de naam staat voor COmposite VESSels - heeft zich gespecialiseerd in geavanceerde thermoplastische composietvaten voor allerlei toepassingen. De markt van expansie- en drukvaten is enorm groot, want deze vaten zijn nodig in tal van toepassingen zoals boilers, centrale verwarming, regenwaterrecuperatie, tot zelfs gastanks en brandblussers.

De nieuw ontwikkelde thermoplastische composietexpansievaten bieden tal van voordelen ten opzichte van de reeds bestaande expansievaten. Allereerst zijn de expansievaten niet meer gevoelig aan corrosie en valt de volledige corrosiebehandeling van hun stalen tegenhanger weg. Bovendien zijn deze thermoplastische drukvaten gemakkelijker te recycleren dan hun thermohardende tegenhangers. Naast deze pluspunten bieden thermoplastische composietexpansievaten ook nog andere voordelen. Zo zijn ze licht, beter bestand tegen impact en zijn ze veiliger.

Testen en certificering

Het certificeren van deze vaten was een werk van lange adem. De nodige testen moeten uitgevoerd worden onder gecontroleerde omstandigheden en onder toeziend oog van keuringsorganismen. Hierbij werd onder andere de hulp ingeroepen van Sirris. Sirris werkte actief mee in enkele certificeringstesten met het voorzien en het programmeren van de datalogger. De gelogde data kon real-time gevolgd worden vanop afstand. 

Sinds het bekomen van de officiële certificering is Covess gestart met een intensieve vermarktingscampagne en voorziet de opstart van een eerste productie in 2014. 

Tags: