Eddy Kunnen

De stijgende vraag naar traceerbare producten zorgt ervoor dat deze producten voorzien worden van een code. Deze aanbrengen kan problemen met het materiaal met zich brengen. Nieuwe technologieën kunnen hier een oplossing bieden.

Guy Claus

Recent volgden enkele medewerkers van Belgisch messenfabrikant FAM en Stumabo een opleiding bij Sirris, om hun kennis over hun producten en productie te optimaliseren.

Bart Teerlinck

Producten die zijn ontwikkeld voor veeleisende omgevingen kunnen echt profiteren van innovaties in duurzaam ontwerp en materialen. Op 22 oktober organiseerde Sirris een webinar over verschillende uitdagende situaties waarin de juiste keuze in materiaal en vormgeving uw product kan maken of breken.

Bart Teerlinck

Producten ontwikkeld voor veeleisende omgevingen kunnen significant voordeel halen uit innovaties in duurzaam ontwerp en materialen. Op 22 oktober organiseert Sirris een webinar over verschillende uitdagende situaties waarin de juiste keuze in materiaal en vormgeving uw product kan maken of breken.

Bart Teerlinck

Hyperspectrale beeldvorming kan worden gebruikt als een snelle en contactloze techniek voor kwaliteitsinspectie of conditiebeoordeling van de oppervlakte van materialen en producten. Het toepassingsdomein van hyperspectrale beeldvorming is zeer breed. Voorbeelden van mogelijke toepassingen zijn het autonoom detecteren van corrosie en het bepalen van de toestand van coatings.

Jeroen Tacq

Corrosie is een vaak onderschatte en dure bedreiging in elke vorm van industrie waar water en staal met elkaar in aanraking komen: volgens een rapport van DNV-GL bedragen de totale kosten van corrosie voor de Europese regio alleen naar schatting meer dan 500 miljard euro. Er bestaat echter geen algemeen aanvaarde aanpak die de industriële sector moet volgen om het corrosierisico te beoordelen en het resultaat ervan te gebruiken met het oog op een slim corrosiebeheer.

Jeroen Tacq

Het Interreg-project 'Praktijklab Corrosie & Isolatie' tussen Vlaanderen en Nederland richt zich op het combineren van bestaande én nieuw te ontwikkelen infrastructuur inzake corrosiemanagement, en dit bij drie gerenommeerde kennis- en onderwijsinstellingen in de grensregio. De infrastructuur is gericht op industrieel onderzoek rond het thema corrosie. Door het bundelen van krachten en complementaire onderzoeksfaciliteiten ontstaat een compleet en efficiënt ingericht Corrosielab.

Hilde Krikor

Ook in tijden van corona staan al onze medewerkers tot uw dienst, zowel van thuis uit als ter plaatse in onze verschillende sites. Dat wil zeggen dat onze labo's actief zijn en wij blijven testen voor u!

Patrick Cosemans

Een nieuwe coating op basis van koolzaadolie kan tijdelijk bescherming bieden tegen corrosie in extreme omstandigheden op zee of bij hoge vochtigheid.

Joey Bosmans

Nieuwe ontwikkelingen ontstaan uit de vraag naar duurzamere, kwalitatievere coatings die functionaliteiten combineren. Het gebruik van nieuwe materialen in verschillende sectoren en de strengere regelgevingen rond gebruik van schadelijke grondstoffen zorgen ervoor dat coating- en verffabrikanten hun formuleringen regelmatig moeten aanpassen. Om nieuw ontwikkelde samenstellingen correct te kunnen evalueren, is het cruciaal deze te testen via methodes afgestemd op zowel coating als ondergrond.