Composietmateriaal - altijd de beste keuze?

Composieten zijn een veelzijdig materiaal. Omdat iedereen al eens nood heeft aan inspiratie vanuit een andere invalshoek organiseert Sirris een crash cursus en een serie masterclasses rond de materie. We geven een ruime basis rond verschillende composietenthema’s mee, telkens met de nodige diepgang.

Het maken van juiste keuzes is de sleutel tot de doorbraak van lichtgewicht componenten. Vragen rond productwaarde, productkost, productiekost, ontwikkelingskost en -risico zijn moeilijk in te schatten wanneer het over minder gekende materialen zoals composieten gaat. Bovendien bemoeilijkt de brede waaier aan materialen en processen de keuze.

Aan de hand van zes thema’s willen we binnen het project 'CompositeBoost' de ontbrekende tools en methodieken aanreiken die ontwerpers en OEM's toelaten de juiste keuzes te maken. De masterclasses, demonstrators en exploratie-cases zullen de composietverwerker transformeren naar een betrouwbaar productiebedrijf en partner. Daarmee blijven onze bedrijven hun concurrentiepositie tegenover het buitenland behouden.

Succesvolle Vlaamse composietproducten – het kan!

Hoe kies je de beste productiemethode van je nieuw ontwerp? En wat is dan de kostprijs? En hoe zit dat nu met duurzaamheid van composieten? Hoe vervang je een metaal door een composiet? Kom naar de eerste masterclass eind november en ontdek nieuwe tools die uw bedrijf op korte termijn kunnen verrijken!

Gebruik de juiste tools om keuzes te onderbouwen

Zijn composietmaterialen en hun verwerkingsprocessen helemaal onbekend voor u? Volg dan eerst een crash cursus op 20, 25 of 27 oktober. Dit hoeft geen extra hap uit uw budget te betekenen: de kostprijs van de crash cursus zal bij deelname aan een van de masterclasses composieten in mindering worden gebracht.