Hilde Krikor
Ozlem Ceyhan Yilmaz

IJsvorming kan zorgen voor problemen met machineonderdelen en sytemen en zo een invloed hebben op veiligheid, performantie en levensduur. Om optimale oplossingen voor ijsvorming uit te werken, is specifieke expertise en infrastructuur vereist. Via een nieuw project gaat Sirris de strijd aan met uw ijsproblemen.

Pieter Jan Jordaens

De expertgroep Task 19 van IEA Wind publiceerde onlangs twee rapporten inzake windenergie in koude klimaten. Beide rapporten zijn nu gratis beschikbaar.

Pieter Jan Jordaens
Bastiaan Reymer
climatic test chamber, cold climate, testing

Sirris benut haar grote klimaatkamer voor onderzoeks-, test- en valideringsprojecten van diverse elektromechanische systemen die in ruwe en extreme klimaatomstandigheden moeten werken. Naast tests bij extreem lage temperaturen is het nu ook mogelijk om tests in ijzige omstandigheden uit te voeren; ijsvorming is in koude klimaten immers vaak een groot probleem.

Pieter Jan Jordaens

Tijdens het eerste semester van 2016 werd in de grote klimatologische testkamer van OWI-Lab een klimatologisch testprogramma uitgevoerd op een Siemens 15 MVA-transformator.

Pieter Jan Jordaens

Wanneer het echt begint te winteren en de temperaturen dalen, krijgt de wegenwacht in onze gebieden het vaak drukker. Motoren en onderdelen van auto's hebben immers te lijden onder de koude temperatuur en durven het daardoor soms te begeven. Dit is echter peanuts vergeleken met wat machines en voertuigen in extreme klimaten te maken krijgen. Hoe pakt men dit aan?