Cobots, precisietechnologie en slimme coatings trekken meer dan 550 bezoekers

De twee Sirris-vestigingen in Diepenbeek namen deel aan Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober. Bezoekers konden er op ontdekkingstocht door de nieuwe infrastructuur voor coating, precisieproductie en automatisering en maakten er kennis met tal van inspirerende toepassingen die ermee mogelijk zijn. 

Hoe zien ‘onzichtbare’ coatings eruit en waarvoor dienen ze? Hoe leer je een robot precies dat stuk te coaten dat moet gecoat worden? Hoe precies is 'precies' en hoe meet je dat? Kan je afgewerkte stukken laserharden op je bewerkingsmachine? Hoe zet je robots in als ze dicht bij of zelfs samen met de werknemers moeten werken? 

Meer dan 550 bezoekers ontdekten het antwoord op al deze vragen in onze twee vestigingen tijdens Open Bedrijvendag. In het Smart Coating Application Lab kon je kennis maken met onze intelligente spuitrobot die in zijn spuitcabine verschillende materialen kan natlakken. In het Precision Production Lab toonden we onze volledig klimaatgeregelde precisieproductieomgeving en gloednieuwe metaalbewerkingstechnologie, waarmee we complex freeswerk verrichten met de hoogste precisie - als sprekend voorbeeld kreeg de populaire tekenfilmfiguur Scooby-Doo een glanzend afwerkingslaagje, cryogeen bewerken en laserharden. 

Ten slotte lieten onze cobots van het Smart Production Lab zien waartoe ze in staat zijn. Je kon je portretfoto laten maken door een robot, een andere plaatste zeer voorzichtig een stempel op je hand, een collega scande je volledig de computer in. Dit alles onder de supervisie van de Sirris-experts die de vele kijk- en luisterlustigen te woord stonden.

(Her)beleef onze Open Bedrijvendag, bekijk het filmpje!