Anna Hristoskova

Tijdens de jaren 1970 kregen we het mainframe, in de jaren 1980 de pc en in de nineties kwam er het internet; in de jaren 2000 ontstond het Social/Mobile web - ook al kan dit als een betwistbare evolutie worden beschouwd - en tijdens de jaren 2010 maakten we kennis met de bitcoin en de blockchain. Maar wat is de blockchain nu precies? En hoe komt het dat, ondanks zijn enorme mogelijkheden, de industriële toepassing van de blockchain (in België) achter blijft?

Kim De Mey

Op 19 oktober vindt Digital First Event plaats in Brussel, een toonaangevende bijeenkomst voor digitalisering. Doel van het event is het verkennen van de laatste technologieën, de nieuwe golf van technologische adoptie, marktevolutie, nieuwe oplossingen, innovatieve technologie, nieuwe opportuniteiten en trends.

Nick Boucart

Wanneer uw developers continu bezig zijn met het beheer van servers en de upgrading van operating systems, hebben ze geen tijd meer om aan uw product te werken en verliest u aan concurrentiekracht. Naast tijd biedt 'serverless computing' u nog enkele andere voordelen.

Bojan Spasic

De nieuwe regels die de recent aangenomen Europese algemene verordening gegevensbescherming (AVG) opleggen, zullen een aanzienlijke impact hebben op de cloud-sector, zowel in de EU als daarbuiten. Vanaf mei 2018 zal elke organisatie of onderneming die persoonlijke informatie over Europese burgers en klanten verzamelt, gebruikt of deelt moeten tonen dat ze conform is aan dit wettelijke instrument.

Bojan Spasic

Discover more about Sirris’ 3 key takeaways from SecureCloud 2016, Europe’s foremost cloud security conference.

Marie-France Rousseau

Op 15 maart gaat de Exponential Academy van start, die jongeren wil stimuleren tot ondernemerschap en ondernemingen tot transformatie. Het is een unieke gelegenheid om twee visionaire sprekers, Brad Templeton en Peter Hinssen, aan het woord te horen over hun visie op 2030.

Bojan Spasic

Zowel voor applicaties die in de cloud worden gehost als voor applicaties die met andere cloud-diensten in interactie staan, zijn confidentialiteit en gegevensintegriteit van het grootste belang. Het SeCloud project doet onderzoek naar een holistische aanpak voor de ontwikkeling van veilige cloud-applicaties.

Omar Mohout

Het aantal tech-start-ups is sinds 2010 sterk in opmars. Dat blijkt uit een steekproef van Sirris bij 1.000 bedrijven die de voorbije jaren 49.000 mensen tewerkstelden. Onze cijfers werden bekend gemaakt op de website Digital Belgium. Federaal Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo vindt ze alvast bemoedigend.

Nick Boucart

De retailsector volgt de evolutie van internet al jaren op de voet. E-commerce heeft ondertussen voor vele bedrijven geen geheimen meer en ook cloud computing komt in the picture. Cloud computing kan retailers helpen het verschil te maken met de concurrentie. Daarom organiseren Comeos en Agoria op 20 april een exclusief seminarie met cases en gerenommeerde cloud computing-experts, waaronder Nick Boucart van Sirris.

Nick Boucart

Op 27 november organiseren Agoria App Alliance en Nebucom een infosessie rond apps en cloud die u een inzicht zal verschaffen in deze diensten en architectuurmodellen voor uw mobiele en SAAS-applicaties.