Thomas Vandenhaute

Circulair productontwerp is een van de sleutels tot de circulaire economie, maar hierop overschakelen brengt voor heel wat bedrijven nog heel wat obstakels met zich mee. Heel wat beproefde methodes en nuttige tools kunnen u helpen. Wij reiken ze u aan!

Patrick Cosemans

Producent van brandstofsystemen Kautex wilde een nieuw, duurzaam concept ontwikkelen voor de retourverpakking van zijn producten. Stap voor stap kon het tot enkele mogelijke alternatieve verpakkingsconcepten komen. Kautex is producent van brandstofsystemen, volledig uit kunststof, voor de automotive-industrie. De onderneming trad in 2020 toe tot het selecte gezelschap van maakbedrijven die een Factory of the Future Award in de wacht konden slepen voor hun doorgedreven inzet op moderne productietechnologieën en digitalisatie. Eind 2020 kwam Kautex naar Sirris met de vraag om te helpen

Thomas Vandenhaute

‘Design thinking voor circulariteit’ is een praktijkgerichte aanpak die u toelaat snel een breed beeld te verkrijgen van het circulaire potentieel voor uw bedrijf. Op 26 oktober organiseert Sirris een masterclass rond dit relevante, actuele topic.

 

Thomas Vandenhaute

Een brede, interne oproep om interesse in circulaire economie binnen het West-Vlaams maatwerkbedrijf WAAK kon rekenen op een enthousiaste respons bij het personeel en betekende de vliegende start van verschillende projecten en initiatieven richting meer circulariteit, zowel binnen de organisatie als samen met de partners.

Thomas Vandenhaute

Na vier jaar maken we de balans op van wat wijzelf en de deelnemende bedrijven opgestoken hebben uit de Lerende Netwerken CE Connect. Waar staat zo’n lerend netwerk voor? Welke topics kwamen aan bod? Welke inzichten verwierven we, welke lessen konden we leren?

Thomas Vandenhaute

Na vier jaar maken we de balans op van wat wijzelf en de deelnemende bedrijven, grote bedrijven en kmo’s, opgestoken hebben uit de Lerende Netwerken CE Connect. Wat is onze aanpak? Wat is de waarde ervan? En wat betekende deelname aan ons lerend netwerk voor de bedrijven zelf?

Thomas Vandenhaute

De toegang tot materialen en grondstoffen, maar ook het klimaat zijn belangrijke redenen waarom circulariteit bij maakbedrijven hoog op de agenda zou moeten staan. Twee zaken zijn vitaal bij bedrijven in de maakindustrie die de overgang richting een circulaire economie willen maken: samenwerking en vertrouwen.

Benjamin Denayer

Benieuwd naar ‘what’s up’ en ‘what’s next’ rond digitalisering, duurzaamheid en Industrie 4.0? En naar wat u van #industriepartnerschap mag verwachten rond die thema’s? Neem dan deel aan ons online evenement en leer rechtstreeks van industriële voorlopers, zowel bedrijven als experts van verschillende sectoren op 10 juni 2021!

Thomas Vandenhaute

We delen met u de belangrijkste lessen en inzichten uit onze sessies van het lerend netwerk CE Connect. In de meest recente sessie exploreerden we hoe u een nieuw ecosysteem van actoren opbouwt: hoe start u ermee, hoe vindt u de geschikt partners, waarom zouden ze samenwerken, hoe start u dan samenwerking. Voor deze en andere hebben we acties kunnen definiëren die u zullen leiden naar zinvolle antwoorden.

Thomas Vandenhaute

Wilt u graag weten hoe circulaire economie een echte driver voor innovatie kan zijn? Vraagt u zich af hoe internationale bedrijven circulaire strategieën uitrollen om meerwaarde te creëren? Volg dan het online event 'Meet & greet with international circular economy frontrunners' en laat u inspireren door minstens zeven circulaire voorlopers!