BEyond duwt tech scale-ups naar de top met expertise van ervaren ondernemers

Pulse Foundation lanceert in samenwerking met Sirris, Agoria, EY, imec, DataScouts en Universem het unieke acceleratieprogramma ‘BEyond: Excellence in Entrepreneurship’ voor ambitieuze tech scale-ups. BEyond ondersteunt scale-ups niet met de raad van consultants maar met de expertise van beslagen Belgische en internationale topondernemers.  

Ondersteund door enkele van de grootste Belgische ondernemersfamilies zet Pulse Foundation zich in voor een duurzame groei van de Belgische economie. Zo zette de organisatie sinds haar ontstaan haar schouders onder 1.200 start-ups. Ze streeft naar het bestendigen van een welvarend België en een inclusieve samenleving met beloftevolle professionele opportuniteiten en investeringsmogelijkheden. 

In dit kader lanceert Pulse Foundation als initiatiefnemer het acceleratieprogramma ‘BEyond: Excellence in Entrepreneurship’. ‘BEyond’ identificeert de meest beloftevolle technologische scale-ups in België, om er vervolgens wereldspelers van te maken. De scale-ups moeten over een beproefde technologie beschikken en de ambitie hebben om internationaal te groeien.  

Door ondernemers voor ondernemers

In tegenstelling tot andere acceleratieprogramma’s ondersteunt BEyond scale-ups niet zomaar met het advies van consultants, maar wel met de expertise en ervaring van ondernemers uit België en het buitenland. Het initiatief brengt de waardevolle expertise van echte ondernemers samen met de technologische waarde van onze Belgische tech scale-ups om hen zo naar de wereldtop te stuwen. De mentoren hebben zichzelf als ondernemers bewezen in de zakenwereld en zijn bereid om tijd en energie vrij te maken voor onze scale-ups en hen te introduceren bij nieuwe contacten in het binnen- en buitenland. Tijdens het programma zullen ze de groeipijnen en uitdagingen van de deelnemers analyseren die een verdere doorgroei tot wereldspeler momenteel belemmeren, en hier oplossingen voor aanreiken. 

Het BEyond-programma brengt de geselecteerde scale-ups bovendien in contact met Belgische en internationale investeerders, en verschaft ze de professionele expertise om succesvol een kapitaalsopvraging af te ronden. 

Inschrijven vanaf 8 januari

Scale-ups die wensen deel te nemen aan het acceleratieprogramma kunnen zich inschrijven vanaf 8 januari. De open call sluit op 18 februari. De selectie vindt plaats in maart.

Tags: