Betere sterkte en stijfheid van staal dankzij laserharden

Uit een reeks testen blijkt dat, naast een hogere slijtageweerstand, laserharden ook zorgt voor een verbeterde sterkte en stijfheid van stalen onderdelen.

Geïntegreerd laserharden is een technologie die we in vorige Techniline-artikels reeds uitvoerig hebben besproken als een manier om snel en eenvoudig gefreesde of gedraaide stukken te harden. De hardheden die hiermee behaald worden liggen dankzij de hoge afkoelsnelheden aanzienlijk hoger dan bij klassiek harden. Samen met de korte doorlooptijden en de afwezigheid van vervorming en dus dure nabewerkingen maakt dit van geïntegreerd laserharden een interessante technologie voor menig verspaner.

Echter, naast de hardheid kan het laserharden ook gebruikt worden om de sterkte en stijfheid van oppervlakken en dunnere stukken fors te verhogen. In dit geval wordt niet enkel de toplaag gehard, maar het hele stuk, dit dankzij het gebruik van een grote spot en een hoog vermogen. De veranderingen in faseverdeling en microstructuur zorgen ervoor dat het stuk betere mechanische eigenschappen heeft, zoals een hogere sterkte en hardheid. Dit metallurgische proces is niet nieuw en wordt door smeden over de gehele wereld al sinds eeuwen toegepast, maar door de lasertechnologie is het nu mogelijk om dit ook voor bepaalde geometrieën toe te passen in productie, op een snelle en geautomatiseerde manier, zonder het gebruik van ovens of inductiespoelen.

Lees meer over de testcampagne en de resultaten op Techniline

Dit onderzoek werd uitgevoerd in het kader van een Flanders Make ICON-project INTLAS in samenwerking met de KU Leuven, Flanders Make, VUB, VCST, Dana, Defawes en Maex. Meer weten over laserharden? Neem contact met ons op!