Beleef World Class Manufacturing in de praktijk in Japan

Het EU-Japan Centre organiseert van 26 tot 30 juni weer een intensieve vijfdaagse cursus voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing en technische achtergrond. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en een bezoek aan een aantal Japanse topbedrijven.

Het doel van de reis is de deelnemers een grondige analyse aanbieden in de Japanse productiemethodes, zoals TQC (total quality control), TQM (total quality management), TPM (total productive maintenance) en JIT (just in time), TIE (total industrial engineering) en de huidige Kaizen-aanpak voor continue verbetering.

Via lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken aan 's werelds meest geavanceerde maakbedrijven in Japan zal men tonen hoe Japanse ondernemingen succes kennen door de toepassing van World Class Manufacturing-principes en dit op het vlak van productie, kosten, kwaliteitsborging en lean. Aanwezigen zullen inzicht verwerven op de 'gemba' (werkvloer) via directe gesprekken met de productiemanagers en observatie van de effectieve implementatie van fabricagemethoden.

Deze studiemissie is bestemd voor Europese managers, leidinggevenden en andere functies met een beslissende, strategische rol uit alle bedrijfstakken. Meer info over de reis, de voorwaarden en inschrijving vindt u hier. Aanmelden voor deelname kan tot 23 maart.

Sinds de eerste editie in 1992 hebben al meer dan 700 bedrijfsleiders uit alle delen van de EU deelgenomen aan dit praktische trainingsprogramma. Ook Sirris was aanwezig tijdens een van de vorige studiereizen en publiceerde hierover enkele blogposts:

World Class Manufacturing in Japan - hoe Nissan uit zijn as herrees

World Class Manufacturing in Japan - hoe Toyota naar Industrie 4.0 kijkt

World Class Manufacturing in Japan - human-centered productie bij AVEX

World Class Manufacturing in Japan - enkele (verrassende) conclusies

(Foto bovenaan © EU-Japan Centre)