Sirris reikt de hand uit naar industriëlen, met een gratis analyse van hun behoeften en innovatiestrategie in additive manufacturing.

Na het succes van de eerste editie voor innovatieve ideeën in additive manufacturing producten biedt het AMable-project zijn diensten aan voor kmo's en mid-caps binnen de Europese Unie en lanceert het een nieuwe oproep voor experimenten.

Signify is een van de laatste fabrikanten van hogedrukgasontladingslampen, krachtige lampen die bijvoorbeeld worden gebruikt in voetbalstadia of voor de aanstraling van gebouwen. Het heeft hiervoor een heel eigen productieapparaat, waarbij additive manufacturing een steeds belangrijkere rol speelt in de productie van reserveonderdelen.

In de context van het ENABLE-project wil Sirris een platform bieden voor de ontwikkeling en het beter begrijpen van het thermofysische gedrag van de materialen die zijn waargenomen bij selectief lasersmelten.

Op het vakevenement Advanced Engineering dat plaatsvindt op 22 en 23 mei zal Sirris een eigen lezingenprogramma organiseren, waarbij het vier verschillende presentaties brengt over verschillende topics die binnen onze expertisedomeinen liggen, onder de titel 'Future-proved products are light, smart and micro, to be achieved with advanced engineering methods'.

UGent organiseert dit voorjaar een postacademische opleiding rond additive manufacturing (AM), met de medewerking van KU Leuven en Sirris.

Additive manufacturing (AM) zal de komende tien jaar een revolutie in de productie-industrie teweegbrengen. Agoria, PwC en Sirris bundelen hun krachten om de huidige stand van AM in de Belgische industrie, het potentieel ervan en de obstakels voor de wijdverspreide toepassing ervan te analyseren. Neem deel aan de enquête!

Additive manufacturing in combinatie met bestaande (coating-)technologieën voorziet betere en meer mogelijke toepassingen dan AM alleen. Tot deze conclusie kwamen Sirris en het Fraunhofer-Institut für Angewandte Polymerforschung (IAP) tijdens een gezamenlijk onderzoeksproject rond technische coatings voor additive manufacturing. De resultaten zijn veelbelovend.

Additive manufacturing brengt de fabricage van geïndividualiseerde producten binnen handbereik. Met de groei van de technologie wordt meer en meer gezocht naar mogelijkheden tot integratie in productieprocessen. Daarom wordt op 4 december de AM Integrated Factroy Conference gehouden, waarvan Sirris content partner is en betrokken is bij het programma.

De juiste technologie kiezen, is niet altijd eenvoudig, maar essentieel. Daarom brengt het Sirris Additive Manufacturing team rond dit thema een nieuw e-book uit, dat u nu kunt downloaden.