UGent organiseert dit voorjaar een postacademische opleiding rond additive manufacturing (AM), met de medewerking van KU Leuven en Sirris.

Additive manufacturing (AM) zal de komende tien jaar een revolutie in de productie-industrie teweegbrengen. Agoria, PwC en Sirris bundelen hun krachten om de huidige stand van AM in de Belgische industrie, het potentieel ervan en de obstakels voor de wijdverspreide toepassing ervan te analyseren. Neem deel aan de enquête!

Additive manufacturing in combinatie met bestaande (coating-)technologieën voorziet betere en meer mogelijke toepassingen dan AM alleen. Tot deze conclusie kwamen Sirris en het Fraunhofer-Institut für Angewandte Polymerforschung (IAP) tijdens een gezamenlijk onderzoeksproject rond technische coatings voor additive manufacturing. De resultaten zijn veelbelovend.

Additive manufacturing brengt de fabricage van geïndividualiseerde producten binnen handbereik. Met de groei van de technologie wordt meer en meer gezocht naar mogelijkheden tot integratie in productieprocessen. Daarom wordt op 4 december de AM Integrated Factroy Conference gehouden, waarvan Sirris content partner is en betrokken is bij het programma.

De juiste technologie kiezen, is niet altijd eenvoudig, maar essentieel. Daarom brengt het Sirris Additive Manufacturing team rond dit thema een nieuw e-book uit, dat u nu kunt downloaden.

Sirris werkt actief mee in de organisatie van het 4de 'Symposium voor Additive Manufacturing en Metallurgie' dat plaatsvindt in het Franse Charleville-Mezière op 25 oktober 2018.

In het kader van het project AMable wordt een oproep gelanceerd tot indiening van innovatieve voorstellen waarbij additive manufacturing wordt ingezet om functionele producten tot stand te brengen.

Sirris opent nieuwe mogelijkheden voor de ondernemingen op het gebied van additive manufacturing door hen toe te laten 3D-printing met polyurethaan te testen.

Minder machineonderdelen betekent minder assemblage, minder complexiteit en dus minder kans op fouten en meer nauwkeurigheid. Dit is mogelijk door over te schakelen op additive manufacturing en/of een machineontwerp dat zich hiertoe leent.

3D-printen staat in verschillende sectoren voor een definitieve doorbraak. Daarom lanceert Agoria een nieuwe groep rond additive manufacturing en stelt deze voor op 'Additive is addictive!' op 28 juni. Ook Sirris zal een bijdrage leveren.