All Events bouwt tijdelijke accommodatie uit tot multifunctioneel concept

Het familiebedrijf All Events uit het West-Vlaamse Zedelgem verhuurt tijdelijke infrastructuursystemen voor events, zoals houten chalets voor kerstmarkten en overnachtingsaccommodatie voor festivals. Om internationaal te kunnen groeien diende zowel concept als product aangepast te worden. Het begin van een toekomstgericht succesverhaal...

De houten chalets die op zowat elke kerstmarkt te vinden zijn, vormen voor All Events ook de basis voor tijdelijke accommodaties die het verhuurt op festivals en andere grote evenementen. Aangezien events en festivals zich steeds meer op wereldvlak afspelen - denk maar aan Tomorrowland - en er ook in het buitenland interesse is voor dergelijke slaapgelegenheden, kon het bedrijf niet achterblijven. Een aanpassing van product en concept drong zich op om een vlot transport en snelle opbouw en afbraak van zo veel mogelijk units mogelijk te maken. Ook de kwaliteit en duurzaamheid van het product, naast het comfort dat het te bieden heeft, onder meer door de integratie van extra functies, waren bijkomende aandachtspunten.

Samenwerking

All Events ging te rade bij Sirris en VKC-Centexbel. Zowel materiaalkeuze, productconcept als bedrijfsstrategie werden binnen dit samenwerkingsproject aangepakt. Zo vond een evaluatie van ontwerp en materiaalkeuze plaats. Samen met VKC-Centexbel werden verschillende materialen overwogen: in plaats van hout koos men voor staal, aluminium en composieten, waarmee andere ontwerpen en verhuurconcepten mogelijk werden.

Sirris gaf advies bij de verdere uitwerking van het nieuwe concept ('Festicabin'), de dienstverlening errond en de strategische partnerkeuze bij de praktische uitvoering. Zo vond men een geschikte partner in een producent van geïsoleerde sandwichpanelen en Vlaamse partners voor de aluminium en kunststof onderdelen. Ook het aantal betrokken partners moest beperkt blijven om het logistiek verhaal voor All Events eenvoudig en haalbaar te houden.

Modulaire unit

De nieuwe cabines voor tijdelijke overnachting bestaan uit een grondplaat met een klein terras vooraan, dat de basis is voor vier zijwanden waarin een of meer bedden en opbergsystemen kunnen worden geïntegreerd. De cabines zijn snel en eenvoudig op te zetten. De units zijn bovendien in enkele minuten te reduceren tot compacte, makkelijk stapelbare pakketten die zo in grote hoeveelheden perfect in een vrachtcontainer of trailer passen.

Dak en zijwanden zorgen voor thermisch comfort bij zowel warm als koud weer. De constructie is bovendien stevig, winddicht, brandveilig en biedt de mogelijkheid allerlei functionaliteiten te integreren, waaronder verlichting, afsluitmogelijkheden, elektronica, koppeling aan een tent, ... De gebruikte materialen en componenten staan voor zo min mogelijk afval, zijn duurzaam en recycleerbaar.

Veelzijdig platform

Sirris hielp het bedrijf op weg met de uitwerking van het product zelf en bij de ontwikkeling van de basis voor een platform dat verschillende configuraties mogelijk maakt volgens de behoefte van de toepassing. Het uitgewerkte concept is modulair en biedt heel wat potentieel naar gebruik, toepassing, configuratie en uitbreiding toe. Zo kan All Events ook zijn bedrijfsactiviteiten op basis van dit unieke concept later verder uitbreiden.

Het cabineconcept biedt tal van mogelijkheden: het kan naast slaapaccommodatie ook dienst doen als kraam op kerstmarkten, beurzen, festivals, maar kan ook ingezet worden als tijdelijke opvang of slaapgelegenheid na bijvoorbeeld een natuurramp. De units kunnen immers snel en makkelijk ter plaatse worden gebracht en opgezet, en beschikken over het nodige basiscomfort.

Zo heeft All Events niet alleen een nieuw, veelbelovend product in het gamma, maar kan zijn ambities voor de toekomst verder uitbouwen op basis van het platform waarover het nu beschikt.

 

Tags: