In het Smart Tooling-project, waarbij ook Sirris betrokken is, worden kmo’s en service providers uit het grensgebied België-Nederland als partner betrokken om robottechnologie te ontwikkelen. Zo wil men door kostenefficiënter en veiliger te werken de procesindustrie versterken. Het project loopt nu meer dan een jaar. Hoever staan we ondertussen?

Health Tech, Med Tech… What's in a name… In België en Wallonië hebben de innoverende technologieën voor medische en gezondheidstoepassingen de wind in de zeilen. Willen die innoverende projecten echter doorgroeien, dan hebben ze nood aan een essentiële schakel: de juiste dosis engineering, precies daar waar ze nodig is.

Zoals heel wat producten moeten machines steeds performanter, maar ook compacter worden. Al zijn deze twee uitdagingen niet eenvoudig te combineren, toch behoren ze vaak tot de doelstelling in next-generation machineontwerpen. 3D-printing kan hier een uitweg bieden dankzij de vormvrijheid die de productietechnologie aankan en bovendien alleen wat nodig is opgebouwd wordt.

Garsy produceert metaalstructuren voor planten in de publieke ruimte. Groeien en blijven tijdig of sneller leveren vormden een belangrijke uitdaging voor de toekomst en het bedrijf wilde die zo snel mogelijk aanpakken. Dit via investeringen en QRM.

Sirris helpt de firma Skylane Optics om een sterkere en nog meer ergonomische box te ontwikkelen.

Op 21 juni vindt de CECIMO Additive Manufacturing Conference (AMEC) plaats in het Europese Parlement in Brussel. Ook Sirris levert een bijdrage en zal een van de sessies modereren.

Duva Choc-O-Fruits is gespecialiseerd in gekonfijte vruchten omhuld met chocolade. Voor een van haar producten overwoog de kmo de automatisering van een of meer van de productiestappen. De manipulatie van dergelijke natuurproducten kent echter specifieke uitdagingen, die vragen om een eigen aanpak.

Om de kwaliteit van met additive manufacturing geproduceerde componenten te waarborgen, moet men vanaf het begin beschikken over kwaliteitspoeders, die ook in de opslag en in de loop van de productie hun kwaliteit behouden. Sirris kan u helpen bij de karakterisering ervan.