Inspecties uitvoeren aan bedrijfskritische objecten en installaties kan kwaliteitsverlies en stilstanden in productie voorkomen. Ideaal is wanneer deze inspecties regelmatig en op dezelfde manier gebeuren. Cobots kunnen in verschillende gevallen een geschikte oplossing bieden.

RenewAire is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in energierecupererende ventilatiesystemen voor de residentiële en commerciële vastgoedmarkt. De systemen zijn verkrijgbaar in meer dan 20.000 gebruiksklare productconfiguraties. Op een boogscheut van de Universiteit van Wisconsin-Madison, bakermat van de QRM-filosofie van professor Rajan Suri, was RenewAire een van de eerste bedrijven die QRM implementeerde.

Maak kennis met de vijf Machinebouw & Mechatronicalabs tijdens de Open-Lab-Dagen op 20 en 27 september, met een verkennend gesprek of demonstratie in het lab naar keuze en maak gebruik van de gebundelde expertise rond industrie 4.0 om je product of productieproces te verbeteren. Of kom naar het co-creatiebrainstormevent op 22 oktober.

Hoe ver staan bedrijven met hun implementatie van Industrie 4.0? Heeft de economische vertraging een impact op de uitvoering van de digitalisatieplannen? En hoe kan onze overheid industriële groei ondersteunen? Deel uw mening en ervaring door deel te nemen aan het onderzoek van Flanders Make!

Sirris werkt actief mee aan de organisatie van het 5de Symposium over Additive Manufacturing en Metaalbewerking dat plaatsvindt op 17 oktober 2019 in Charleville-Mezière (Frankrijk).

On 22 October Value Chain is organising a half-day hands-on masterclass, which will define Rajan Suri's innovative time-based metric MCT, provide a business case for the use of MCT, and show you how to use MCT Mapping – a powerful tool to identify and communicate improvement opportunities and convince management.

In '4.0 made real by Sirris' gebruiken we innovatieve en commercieel beschikbare IoT-technologie. We zijn dan ook erg trots om het Belgische IoT-engineeringbureau Reniver als partner te verwelkomen! Met hun nieuwe '4.0-platform' creëren we een transparante werkvloer.

Op grote schaal maatwerk bieden en tegelijk concurrentieel blijven, dat vereist een naadloze integratie van ontwerp tot productie. Binnen ons nieuwe 4.0-pilootproject is Twikit deze uitdaging aangegaan door hun innovatief cloudplatform te integreren en horlogedesign te linken met een productiesysteem.

Het additive manufacturing machinepark bij Sirris breidt verder uit - nu specifiek voor polymeertoepassingen.

Sirris is een partner van Pôle Mecatech in Wallonië, de groep van actoren uit de industrie en de academische wereld die samen aan gemeenschappelijke projecten rond werktuigbouwkunde werken.