Pascal Pollet

België is het vierde meest productieve land ter wereld, maar onze productiviteitsgroei sputtert. In deze reeks bieden we u telkens enkele praktische tips waarmee u de productiviteit op kantoor en op de werkvloer gemakkelijk kan opkrikken.

Jan Kempeneers
Peter ten Haaf

Haalt u de maximale output uit uw machines? Wilt u weten hoe u meer uit uw machines kan halen? Toegang tot verborgen machinedata, events en aansturingsmogelijkheden kan u wellicht vooruithelpen. Door uw machines op een eenvoudige, cyberveilige en (her)bruikbare manier 'connected' te maken, beschikt u over alle mogelijkheden om de productiviteit en de kwaliteit te verbeteren. Om deze uitdaging aan te gaan ontwikkelde Reniver met de steun van VLAIO de Reniway-toepassing.

Peter ten Haaf

Dat we in de voorbije jaren geen bezoek mochten ontvangen, wil niet zeggen dat de technologische ontwikkelingen hebben stilgestaan. Dus, hoog tijd om nog eens de deuren open te gooien en de nieuwste ontwikkelingen binnen 'advanced manufacturing' te demonstreren!

Jan Kempeneers
Peter Paulissen

Om operatoren te ontlasten van arbeidsintensieve, monotone taken zoals ontbramen, kan automatisering een oplossing bieden. Kleine reeksen en verschillende producten vormen hierbij echter een uitdaging. Het COOCK-project COBOFIN buigt zich over deze problematiek en zoekt gepaste oplossingen aan de hand van generische bedrijfscases.

Peter ten Haaf

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar vindt SMAFACC ook in 2022 plaats: op 20 september zal het gratis congres rond smart manufacturing opnieuw neerstrijken in het Limburgse Thor Central. Het event is bedoeld om op een laagdrempelige manier in contact te komen met de verschillende aspecten van slimme productie. Als partner van het event zullen Sirris en Agoria erbij zijn.

Tom Jacobs
Samuel Milton

Een consortium van Vlaamse onderwijsinstellingen - Thomas More en KU Leuven Campus De Nayer - en kennisinstellingen - BIL en Sirris - hebben WAAM (wire and arc additive manufacturing) onderzocht in een productieketen. Dit binnen een Europees project. Dit bracht enkele nieuwe inzichten over de technologie.

Mahdi Tabassian

De additive manufacturing (AM) technologie mag de laatste decennia al een aanzienlijke evolutie hebben doorgemaakt, toch behelst het volledige end-to-end-proces nog vele complexe stappen en vereist het vandaag op cruciale punten nog steeds een manuele input van een ingenieur. Sirris werkt samen met Materialise en Cr3do om een AM-kennisbank te creëren die van pas kan komen bij alle belangrijke AM-stappen.

Jan Kempeneers

Metaalverwerkend bedrijf Malmar gaat voor flexibele automatisering in zijn high-mix-low-volume-productie. Het project omvat niet alleen de introductie van herconfigureerbare mobiele gecobotiseerde productieassistenten ter ondersteuning van de operatoren, maar ook andere ingrepen zijn nodig om een vlotte gang van zaken te garanderen binnen de productiecel, waaronder een nieuw systeem voor de verenkeling en aanvoer van moeren aan een moerprojectielasmachine.

Denis Vandormael

Het Internet of Things is volop bezig de wereld te veroveren. Hoewel het in sommige domeinen al goed is ingeburgerd, is het nog in opmars in andere gebieden, zoals de medische sector en de patiëntenzorg. Voor de nieuwe toekomstige toepassingen hebben we mogelijk andere integratietechnieken nodig. Ontdek '3D-PID' van Sirris, een bijzonder flexibele en maatwerkgerichte op 3D-printtechnieken gebaseerde benadering. Ontdek hier de vier stappen van deze benadering en de bijbehorende voordelen!

Pascal Pollet

België is het vierde meest productieve land ter wereld, maar onze productiviteitsgroei sputtert. In deze reeks bieden we u telkens enkele praktische tips waarmee u de productiviteit op kantoor en op de werkvloer gemakkelijk kan opkrikken.