Pascal Pollet

Group Nivelles NV, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in badkamers en afvoersystemen, verdeelt zijn producten zowel in België als internationaal, en werkt voortdurend aan zijn groei en de verbetering van zijn processen en producten. Het bedrijf had gemerkt dat de doorlooptijd voor nieuwe maatwerkbestellingen te lang was en wilde deze verkorten.

Peter ten Haaf

Elk jaar kent de Europese Commissie awards toe aan door de EU gefinancierde projecten die van excellentie en nieuwe benaderingen in regionale ontwikkeling getuigen. De deelnemende projecten worden onder de aandacht gebracht in de communicatieactiviteiten op Europees niveau, om andere regio's in Europa te inspireren. Sirris kondigt met trots aan dat haar EFRO-project 'Integratie van 3D-metaalprinten' een van de 25 finalisten is in de categorie SLIM Europa.

Eddy Kunnen

Sirris verricht onderzoek naar hoe nieuwe technologieën betekenis kunnen krijgen in industriële toepassingen. Een ervan is de femtoseconde-lasertechnologie. Het effect van textureren op wrijving werd getoond via een demonstrator.

Tom Jacobs

Iedereen kijkt naar 'Industrie 4.0' en is druk in de weer met digitaliseren: machines connecteren, dashboards maken, sensoren integreren, ... We stellen echter vast dat in deze trajecten de basis, het bewerkingsproces op zich, vaak als secundair beschouwd wordt of zelfs helemaal uit het oog verloren. Productiviteit wordt in eerste instantie behaald door performante bewerkingsprocessen. Daarom willen we in een webinar-reeks basiskennis rond verspanende operaties opfrissen, om van daaruit de link te leggen met de '4.0' of digitale evolutie.

Eddy Kunnen

Lasergraveren is een snelle en efficiënte manier om allerhande materialen van een blijvende markering te voorzien. Lasergraveringen komen voor in allerlei maten en vormen. Ook kleuren behoren tot de mogelijkheden. Hiervoor zijn verschillende technieken en technologieën voorhanden.

Véronique Dossogne
Filiep Vincent

Een nieuw normalisatievoorstel van de ISO TC299 (Robotica)-commissie, op nationaal niveau beheerd door Sirris en Agoria, is geëvalueerd en goedgekeurd. Het nieuwe project ISO/AWI PAS 5672 behelst een uitbreiding en verdere specificatie van de testmethodes voor het meten van krachten en druk in quasi-statische en kortstondige contacten tussen het bewegende deel van het collaboratieve robotapparaat en een mens, zoals beschreven in ISO/DIS 10218-2 Bijlage N.

Eddy Kunnen

Het gebruik van femtosecondelasers voor lasermarkering, in plaats van de klassieke nano- en picosecondelasers, kan corrosie voorkomen. Onbekend is onbemind en daarom biedt Sirris u de kans niet alleen kennis te maken met deze nieuwe lasertechnologie, maar ook te vergelijken met de technologie die u zelf in huis heeft.

Pascal Pollet

België is het vierde meest productieve land ter wereld, maar onze productiviteitsgroei sputtert. In deze reeks bieden we u telkens enkele praktische tips waarmee u de productiviteit op kantoor en op de werkvloer gemakkelijk kan opkrikken.

Filiep Vincent

Kunnen cobots worden gebruikt om verschillende producten van een pallet op een afvullijn te plaatsen? Cargill, internationaal producent van onder meer voedingsmiddelen, zocht en vond het antwoord op deze vraag tijdens een leerrijk project.