Additive manufacturing vanop de eerste rij: Herstal Group

Zoekt u inspirerende voorbeelden voor de implementatie van additive manufacturing (AM) op uw productievloer? Op 12 mei bezoeken we twee hoogtechnologische bedrijven die volop AM-technieken inzetten: Dentsply en Herstal Group. Die tweede is wereldwijd actief in de ontwikkeling en productie van wapens en nevenproducten voor de militaire en civiele markt.

Herstal Group gebruikt AM al heel lang om nieuwe producten te ontwikkelen. Meer dan 10 jaar geleden kochten ze hiervoor hun eerste printer. Begin dit jaar kwamen daar twee gloednieuwe exemplaren bij. Investeringen die aantonen dat Herstal Group volop de mogelijkheden van AM onderzoekt.

Kleine series op maat

Daarnaast wil het bedrijf de technieken implementeren in de eindproductie. Zo kan het kleine series op maat maken, kostenefficiënter en sneller dan de concurrentie. De technologie laat het vandaag allemaal toe, in tal van materialen.

Blik achter de schermen

Tijdens ons bezoek op 12 mei ontdekken we hoe Herstal Group AM en Metal Injection Moulding (MIM, het spuitgieten van metaal) precies inzet om hoogtechnologische producten te ontwikkelen.

Ook Dentsply, wereldspeler in tandimplantaten, gunt ons die dag een blik achter de schermen. De implantaten van Dentsply worden met behulp van 3D-printtechnologie geproduceerd, voor een betrouwbaar en duurzaam resultaat op maat.

Bekijk het programma en schrijf u meteen in