Additive manufacturing, intellectuele eigendom, veiligheid en markering

Met röntgenstraling uitleesbare chemische markeringen, een partnerschap voor de invoering van tatoeages in geprinte onderdelen, een ander voor beveiligde gegevensoverdracht, markering door 3D-printen van fluorescerende microstructuren, een analyse van de veiligheidsproblemen in vliegtuigonderdelen en een roadmap voor de certificering ervan. Hacking van een biometrische beveiliging.

Met röntgenstraling uitleesbare chemische markeringen

Namaak van geprinte onderdelen in gevoelige toepassingen in sectoren met hoge toegevoegde waarde, zoals de luchtvaart- en de automobielsector of defensie, is een risico dat veel bedrijven willen beperken; ze doen hiertoe onder meer een beroep op markeringstechnieken.
InfraTrac biedt de mogelijkheid om aan geprinte onderdelen spectrale handtekeningen toe te voegen die enkel met röntgenstraling kunnen worden uitgelezen.  

De meest efficiënte 3D-printmethode voor de chemische markering van onderdelen, is het deponeren van materie onder gerichte thermische energie (DED, Directed Energy Deposition), wat het toelaat meerdere metalen te gebruiken. In de studie van InfraTrac wordt een Optomec M7 LENS-systeem gebruikt om titaniumonderdelen te maken. De chemische markers werden aan de onderdelen op verschillende dieptes toegevoegd en door röntgenfluorescentiespectometrie (XRF) in labomstandigheden geanalyseerd.

Lees meer op Techniline.