Deceuninck in het West-Vlaamse Hooglede-Gits bedenkt innovatieve oplossingen voor in en rondom gebouwen. Met de oplossingen die Deceuninck voorstelt, onder meer in pvc, biedt de onderneming een antwoord op de marktbehoeften en -verwachtingen. Al enkele jaren overweegt het bedrijf mogelijke alternatieve technologieën voor de productie van zijn pvc-profielen. Een technologie sprong er tijdens deze denkoefening uit: additive manufacturing.

Additive manufacturing brengt de fabricage van geïndividualiseerde producten binnen handbereik. Met de groei van de technologie wordt meer en meer gezocht naar mogelijkheden tot integratie in productieprocessen. Daarom wordt op 4 december de AM Integrated Factroy Conference gehouden, waarvan Sirris content partner is en betrokken is bij het programma.

Ontwerpen voor 3D-printen betekent afstappen van ontwerpen voor klassieke productietechnieken. In het Innovatie-Maat-traject 'design voor 3D-printing' kunnen bedrijven samen met collega-ontwerpers en ervaringsdeskundigen kennismaken met de mogelijkheden van vormvrij ontwerpen. Na het informatie-event starten nu de trajectsessies.