Additive manufacturing brengt de fabricage van geïndividualiseerde producten binnen handbereik. Met de groei van de technologie wordt meer en meer gezocht naar mogelijkheden tot integratie in productieprocessen. Daarom wordt op 4 december de AM Integrated Factroy Conference gehouden, waarvan Sirris content partner is en betrokken is bij het programma.

Ontwerpen voor 3D-printen betekent afstappen van ontwerpen voor klassieke productietechnieken. In het Innovatie-Maat-traject 'design voor 3D-printing' kunnen bedrijven samen met collega-ontwerpers en ervaringsdeskundigen kennismaken met de mogelijkheden van vormvrij ontwerpen. Na het informatie-event starten nu de trajectsessies.

De juiste technologie kiezen, is niet altijd eenvoudig, maar essentieel. Daarom brengt het Sirris Additive Manufacturing team rond dit thema een nieuw e-book uit, dat u nu kunt downloaden.

Sirris werkt actief mee in de organisatie van het 4de 'Symposium voor Additive Manufacturing en Metallurgie' dat plaatsvindt in het Franse Charleville-Mezière op 25 oktober 2018.

In het kader van het project AMable wordt een oproep gelanceerd tot indiening van innovatieve voorstellen waarbij additive manufacturing wordt ingezet om functionele producten tot stand te brengen.