Sirris reikt de hand uit naar industriëlen, met een gratis analyse van hun behoeften en innovatiestrategie in additive manufacturing.

Na het succes van de eerste editie voor innovatieve ideeën in additive manufacturing producten biedt het AMable-project zijn diensten aan voor kmo's en mid-caps binnen de Europese Unie en lanceert het een nieuwe oproep voor experimenten.

Signify is een van de laatste fabrikanten van hogedrukgasontladingslampen, krachtige lampen die bijvoorbeeld worden gebruikt in voetbalstadia of voor de aanstraling van gebouwen. Het heeft hiervoor een heel eigen productieapparaat, waarbij additive manufacturing een steeds belangrijkere rol speelt in de productie van reserveonderdelen.

Een nieuw open platform met gebruiksvriendelijk operatorstation maakt een vrije selectie van bouwmaterialen, bouwsnelheid en hoge precisie voor additive manufacturing mogelijk. De eerste on-site installatie van deze nieuwe toepassing vond plaats bij Sirris in haar Luikse vestiging en staat nu ter beschikking.