Additive Design Challenge zoekt disruptieve concepten voor AM

Met de Additive Design Challenge dagen Sirris, Plan C en 3Dee denkers, designers en doeners uit om de kracht van 3D-printen te gebruiken voor een positieve impact op mens en planeet. En dit met producten die het verschil maken door de strafste eigenschappen van digitale productie in te zetten.

De Challenge is opgevat als een stage-gate traject. Deelnemende concepten doorlopen een aantal deadline-events langs een vakjury. Tijdens deze jurering zullen enkel de beste ontwerpen en ideeën doorgelaten worden naar een volgende ronde. Plan C en Forum for the Future ondersteunen je doorheen het hele traject, samen met een netwerk van makers, industriëlen, onderzoekers... Tijdens de zomer van 2015 worden de prototypes van de beste concepten ontwikkeld. Op een slotevent in het najaar worden de drie winnaars van de Challenge bekend gemaakt. In de jury zit onder meer Benjamin Denayer, expert AM bij Sirris.

Voor wie?

De Challenge richt zich tot iedereen - studenten, starters, bedrijven, ervaren professionals - die ontwerpen voor 'disruptie' en begrijpen dat technologie een middel is om betere producten te ontwikkelen en geen doel op zich. Inschrijven kan individueel of in team/bedrijf.

Wat valt er te winnen?

Deelnemers kunnen sowieso rekenen op gratis coaching, gratis haalbaarheidsonderzoeken en gratis prototyping van hun concept. Uiteraard behouden de deelnemers doorheen de Challenge alle intellectuele eigendomsrechten op hun concept. Ook de gemaakte prototypes zijn voor hen. De beste concepten worden volledig uitgewerkt en zullen deel uitmaken van een expositie op het slotevent dat de nodige (internationale) persaandacht zal krijgen.

Heeft u een baanbrekend idee dat u verwezenlijkt wilt zien met 3D-technologie? Aarzel niet en schrijf u in! De inschrijvingsperiode loopt nog tot 1 maart.

Meer praktische info en het reglement vindt u hier!