In Industrie 4.0 staat de uitwisseling van informatie tussen machines en bovenliggende systemen centraal. Geconnecteerde machines en verregaande digitalisatie zorgen er voor dat maakbedrijven hun productielijnen meer flexibel, veilig en autonoom kunnen laten produceren. Voor machinebouwers bieden geconnecteerde machines potentieel tot het uitbouwen van digitaal ondersteunde diensten.

Het antwoord is ‘natuurlijk’! Maar ‘waarom?’ en ‘hoe doe je dat?’ zijn de echte vragen die we moeten beantwoorden.

De eerste stap in elk maakproces is het selecteren van de juiste componenten. Vanas Engineering werkt als technologiepartner mee aan ons initiatief 4.0 Made Real by Sirris. De expertise en intelligente stockageoplossingen van het bedrijf zullen worden toegepast bij de aanvang van de productie van ons uurwerk en garanderen dat iedereen zijn of haar gepersonaliseerd exemplaar krijgt.

Industrie 4.0 is de toekomst, zoveel is duidelijk. Wat dit echter in de praktijk juist betekent, is dat veel minder. De afgelopen maanden heeft Sirris haar 4.0 Made Real Pilot Factory gebouwd om het concept 'Industrie 4.0' concreet te maken via negen digitale bouwblokken. Eindelijk is het zover en kunnen we u op 7 november onze 4.0 Made Real-infrastructuur onthullen.

Inspecties uitvoeren aan bedrijfskritische objecten en installaties kan kwaliteitsverlies en stilstanden in productie voorkomen. Ideaal is wanneer deze inspecties regelmatig en op dezelfde manier gebeuren. Cobots kunnen in verschillende gevallen een geschikte oplossing bieden.

In '4.0 made real by Sirris' gebruiken we innovatieve en commercieel beschikbare IoT-technologie. We zijn dan ook erg trots om het Belgische IoT-engineeringbureau Reniver als partner te verwelkomen! Met hun nieuwe '4.0-platform' creëren we een transparante werkvloer.

Op grote schaal maatwerk bieden en tegelijk concurrentieel blijven, dat vereist een naadloze integratie van ontwerp tot productie. Binnen ons nieuwe 4.0-pilootproject is Twikit deze uitdaging aangegaan door hun innovatief cloudplatform te integreren en horlogedesign te linken met een productiesysteem.

Meten is weten. Dit is niet alleen belangrijk in de ontwikkelingsfase maar ook in de opschaling. Het is essentieel om de kwaliteit van het product te garanderen. Daarom investeerden we in een VK-X1100 ultraviolette confocale laserscanningmicroscoop.Het geeft veel voldoening om te kunnen werken met hoogtechnologische apparatuur zoals de femtosecond laser waarmee via texturering nieuwe oppervlakeigenschappen kunnen worden gecreëerd. Maar je moet je creaties ook meten en hun kwaliteit beoordelen om de relatie tussen textuur en functionaliteit te bepalen. Meetcapaciteit is dan ook van cruciaal

Om de mogelijkheden van Factory 4.0 tastbaarder te maken hebben Sirris en twee Franse partners, CITC en Cetim, elk een demonstrator gebouwd die ter beschikking staat voor de bedrijven.

Het is in nagenoeg elk certificerings- en kwaliteitsproces verplicht om een logboek bij te houden van de productiestappen. Vroeger was dit logboek een gigantische papierstapel. Gelukkig is er een digitaal alternatief: een eID.