De mogelijkheden met gestructureerde oppervlakken zijn enorm. Ze geven producten een toegevoegde waarde, waardoor die concurrentieel sterker staan. Via een reeks cases, die vertrekken vanuit de noden van verschillende sectoren, toont Sirris u het potentieel. Deze eerste case behandelt de aanpak van slijtage aan componenten in de maakindustrie via texturen.

Een aantal metrieken vormen de ruggengraat van het financiële model van een digitale business. Deze monitoren de efficiëntie en de impact van verbeteracties bij het streven naar een schaalbare en klantgerichte dienst. Op 19 april gaan we hier dieper op in tijdens de editie van de Agoria Academy 'How to build a Digital Business'.

Innoveren kan rond heel veel aspecten. Maar waar best beginnen en waarom? In deze vierde en laatste blog rond succesvol innoveren geven we enkele inspirerende voorbeelden bij de trend 'customer centered'. Op 29 maart organiseert Sirris in dit kader een inspiratiesessie, waarvoor u zich nog kunt inschrijven. Doe dit snel want het aantal inschrijvingen is beperkt.

Hoe kunnen digitale technologieën u helpen kwaliteitsvoller en efficiënter te recycleren? Dat komt u op 4 mei te weten tijdens de eerste Circular Bytes Workshop, die inzoomt op digitale technologieën ter ondersteuning van recyclage.

Het groeiende aantal ouderen vormt een uitdaging voor onze maatschappij. Dankzij gebruiksvriendelijke technologieën zouden ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen. In het kader van het SMARTpro-VIS-traject zette Sirris drie demonstrators op die het potentieel van de combinatie van data uit verschillende bronnen tonen voor geavanceerde lokalisatie en het monitoren van activiteiten op basis van de technologische ontwikkelingen binnen het project.

Er zijn vandaag allerhande algoritmes beschikbaar in verschillende bibliotheken en toolkits voor data analytics. Als het op de keuze van een algoritme aankomt, is de vraag dus niet zozeer of er al een algoritme bestaat om uw probleem op te lossen, dan wel welk algoritme het best geschikt is voor het data science-probleem dat u wenst op te lossen. De volgende sessie van de EluciDATA mastercourse op 26 april focust op de keuze van het correcte algoritme voor een specifieke taak.

In koude klimaten kunnen ijsvorming en lange periodes van extreme vriestemperaturen het gedrag van standaard windturbines aantasten; dit heeft een negatieve impact op de economische aspecten en op de veiligheid van het windmolenpark. Het gedrag van windturbines in koude klimaten wordt op internationaal niveau onderzocht door de IEA Wind TCP Task 19, een groep van experts waarin Sirris België vertegenwoordigt.

Sirris speelt de rol van projectleider ad interim voor een startup die een innoverende theezetmachine ontwikkelt die de kunst van het theedrinken respecteert.

Het aantal QRM Alpha Specialists in Vlaanderen groeit jaar na jaar. Op 6 maart mocht een nieuwe lichting geslaagde deelnemers van de opleiding haar certificaten in ontvangst nemen. Ook deze keer vond de feestelijke uitreiking plaats tijdens een leerrijk event bij een van de deelnemers: gastbedrijf was Houtbuigerij G. Desmet in Menen.

YouniQ Machining is een Vlaamse startup, gevestigd in het Limburgse Zonhoven, die zich specialiseert in het bewerken van aluminium componenten. Wat deze onderneming uniek maakt, is het feit dat het volledige traject van offerte tot NC-programma volledig automatisch verloopt.