Additive manufacturing (AM) zal de komende tien jaar een revolutie in de productie-industrie teweegbrengen. Agoria, PwC en Sirris bundelen hun krachten om de huidige stand van AM in de Belgische industrie, het potentieel ervan en de obstakels voor de wijdverspreide toepassing ervan te analyseren. Neem deel aan de enquête!

Wat er al een tijdje zat aan te komen, is kort na nieuwjaar realiteit geworden: Amazon is over het reuzentrio Microsoft, Google en Apple gesprongen en is nu de grootste beursgenoteerde onderneming ter wereld. Dit is tekenend voor de slimme en volgehouden strategie van Amazon en zijn oprichter Jef Bezos, maar deze nummer 1-positie geeft ook een dieper beeld van de krachtverhoudingen in de digitale economie.

Lang geleden waren er twee koninkrijken met de namen Datamania en Scienzia die voortdurend met elkaar wedijverden, niet over macht of rijkdom maar over kennis.

Neem uw toekomst in eigen handen, ontdek de kracht van lean of QRM via het Lean Lead zelflerende netwerk.

Het EPO lanceert een nieuwe, veel gebruiksvriendelijkere en verrijkte versie van de Espacenet-database.

Over een maand is het zover, dan wordt de nieuwe lichting Factories of the Future bekend gemaakt tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Awards. Wees erbij en laat u inspireren tijdens dit boeiende event op 6 februari in Kortrijk Xpo.

Grote volumes aan composietmateriaal zijn straks rijp voor de afvalberg, zonder dat hier verwerkingsroutes voor bestaan. Er zijn verschillende recyclagetechnologieën beschikbaar, maar deze zijn nog niet in een winstgevende waardeketen opgenomen. Het CompositeLoop-project identificeert businessopportuniteiten, informeert u over de huidige bottlenecks en stelt oplossingen voor om grote composietonderdelen te recycleren in de context van de volledige waardeketen. Onze workshop op 17 januari focust op de afvalstroom van jachten en boten.

Additive manufacturing in combinatie met bestaande (coating-)technologieën voorziet betere en meer mogelijke toepassingen dan AM alleen. Tot deze conclusie kwamen Sirris en het Fraunhofer-Institut für Angewandte Polymerforschung (IAP) tijdens een gezamenlijk onderzoeksproject rond technische coatings voor additive manufacturing. De resultaten zijn veelbelovend.

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten voor aandrijving, besturing en procesbeheersing. Zo biedt het oplossingen op maat om de meest uiteenlopende engineeringproblemen in tal van domeinen, gaande van energie, water en landbouw tot hydraulica, lucht-, scheepsbouw, op te lossen.