De meeste draagbare technologieën vandaag op de markt zijn elektronische wearables waarvan de gebruikers zich bewust zijn dat ze ze dragen. Ook nieuwe toestellen zijn zelden voldoende onopvallend en comfortabel te dragen voor langere tijdspannes. Het CareWare-project maakt gebruik van elektronisch textiel om de stap te zetten naar volledig onopvallende draagbare oplossingen, geschikt voor toepassingen in gezondheidszorg en sport.

Waar haalt u de mosterd om te innoveren? Bij uw klanten natuurlijk. Wilt u verder kijken, in uw sector? Dat kan op 4 juni! Sirris organiseert de inspiratiesessie 'innovatie, van inspiratie tot stappenplan'. Tijdens dit event worden tien trends met telkens vier modellen kort toegelicht en geïllustreerd met verhelderende voorbeelden uit de praktijk.

Health Tech, Med Tech… What's in a name… In België en Wallonië hebben de innoverende technologieën voor medische en gezondheidstoepassingen de wind in de zeilen. Willen die innoverende projecten echter doorgroeien, dan hebben ze nood aan een essentiële schakel: de juiste dosis engineering, precies daar waar ze nodig is.

Wilt u inzicht in welke digitale technologieën kunnen bijdragen tot het verlengen van de levensduur van uw producten? Op 14 juni organiseren Sirris en Agoria de Circular Bytes-workshop ' When digital meets circular' die inzoomt op digitale technologieën ter ondersteuning van onderhoud, herstel, hergebruik en ‘remanufacturing’.

Sirris is betrokken bij een Europees project met als doelstelling een nieuw concept te ontwikkelen van een composiet met een complexe en geoptimaliseerde geometrie. Het berust in feite op de combinatie van meerdere technologieën, gaande van een aangepaste plaatsing van de vezels voor de voorvorm tot de productie van de mal voor de incrementele vormverwerking van een plaat.

Elk jaar organiseert het Punch Powertrain Solar team dat uit ingenieursstudenten van KU Leuven-Groep T bestaat de Solar Olympics om middelbare scholieren uit te dagen rond zonne-energie te werken. Uit de vele inzendingen werden de dertig meest belovende projecten geselecteerd voor de finale die op 9 mei plaatsvond.

Bedrijven worden om de oren geslagen met termen als 'internet of things', ‘Industry 4.0’, ‘blockchain’ en ‘artificiële intelligentie’. Heel wat bedrijven zien dan ook door de bomen het bos niet meer. Daarom ontwikkelden Sirris en Agoria de Digital Journey Tracker. Tijdens een door Voka georganiseerd seminarie op 1 juni lichten we verschillende mogelijke digitaliseringstrajecten toe voor verschillende types van bedrijven.

Het octrooieren van software wordt steeds vaker toegelaten in Europa.

Elke productbouwer wil onverwachte falingen van zijn producten in het veld vermijden. Over de betrouwbaarheid van producten en hoe deze te verbeteren of garanderen, valt echter veel te zeggen. Welke thema's houden u bezig? Laat het ons weten en ontvang ons handige stappenplan om zelf het life-cycle-profiel van uw producten op te stellen.