Om de concurrentie op wereldniveau een stapje voor te blijven, onderzocht toeleverancier voor de auto-industrie JTEKT of het zijn productie verder kon optimaliseren via slimme automatisering. Het liet daarbij drie haalbaarheidsstudies uitvoeren voor verschillende taken binnen zijn productie.

Sirris bestudeert de toepassing en het gebruik van composieten met natuurlijke vezels vanuit verschillende benaderingen: in gietwerk, assemblage en kwaliteitscontrole. De resultaten zijn verbluffend.

Op 25 oktober organiseert Agoria’s expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie voor de vijfde keer een infodag over regelgeving en normen. U kunt kiezen uit maar liefst 16 sessies!

Op 23 oktober opent Sirris het gloednieuwe ‘Product Development Hub’ in haar Luikse vestiging. Op het programma enkele getuigenissen uit de industrie van wat de Hub voor bedrijven kan betekenen. Onder hen JTEKT Torsen.

De Vlaamse Regering maakt weer 3,5 miljoen euro vrij voor ‘proeftuinen industrie 4.0’. Ook u kunt hiervan genieten! Beveiliging van netwerk- en informatiesystemen (NIS) en cybersecurity zijn noodzakelijk voor heel wat bestaande en toekomstige diensten, gaande van industrie tot overheid, maar er is nog veel werk aan de winkel. Deze proeftuin draait om de praktische toepassing van de NIS-richtlijnen-beveiliging van industriële communicatienetwerken via AI.

De Vlaamse Regering maakt opnieuw 3,5 miljoen euro vrij voor ‘proeftuinen industrie 4.0’. Blockchain blijkt een veelbelovende technologie om gevalideerde, betrouwbare en beveiligde data aan te bieden. Voor de proeftuin 'Security, Privacy and Trust by design with blockchain for industry 4.0' zal gekeken worden naar een nieuw businessmodel binnen industry 4.0, waarin er zowel een vergaande mate is van interconnectie als een inherente nood aan het uitwisselen van waardevolle data. Springt u mee op de kar?

Kan je als bedrijf de mogelijkheden van artificiële intelligentie (AI) en data ten volle benutten als je geen Tesla, Facebook of hoogtechnologische startup bent? Veel bedrijven liggen wakker van die vraag. U ook? Sirris lanceerde daarom op 17 september het Data and AI Competence Lab. De experts en het virtuele platform begeleiden Belgische bedrijven om de innovatiekansen die data-analyse en AI bieden te ontdekken en te grijpen.

Ontwerpen voor 3D-printen betekent afstappen van ontwerpen voor klassieke productietechnieken. In het Innovatie-Maat-traject 'design voor 3D-printing' kunnen bedrijven samen met collega-ontwerpers en ervaringsdeskundigen kennismaken met de mogelijkheden van vormvrij ontwerpen. Na het informatie-event starten nu de trajectsessies.

Google lanceert een nieuwe interface voor betere toegang tot publieke data.

De consumptie van insecten wordt wereldwijd aanzien als één van de maatregelen om een duurzame voedselproductie te garanderen. De automatisatie van insectenkweek staat centraal bij het project Entomatisation. Tijdens het slotevent op 9 oktober worden de onderzoeksresultaten van het project toegelicht en er wordt dieper ingegaan op de automatisatiemogelijkheden.