Eerder dit jaar interviewde WindEurope - de stem van de Europese windindustrie - Pieter Jan Jordaens van het OWI-Lab. De highlights uit dit interview brengen we u hier.

Agoria en Lean Lead organiseren op 27 september een event rond lean. Op dit tweedelige initiatief kunnen bedrijven elkaar inspireren en van elkaar leren.

Denkt uw bedrijf er ook aan zijn aanbod aan te vullen met of om te vormen naar een digitale dienst? Wilt u een beter begrip opbouwen van wat dit allemaal inhoudt? Agoria Academy organiseert in samenwerking met Sirris 'How to build a digital business' op 23 oktober.

Tijdens een halfdaagse masterclass zal de grondlegger van de QRM-filosofie Rajan Suri dieper ingaan op POLCA, een alternatief voor Kanban. POLCA is speciaal ontwikkeld voor high-mix, low-volume- en op maat gemaakte producten, waarvoor Kanban-systemen minder geschikt zijn.

In het kader van het Interreg-project Smart Tooling vindt op 27 september een event plaats waarin de voorlopige projectresultaten worden voorgesteld. Centraal staan roboticaontwikkelingen voor veiliger en efficiënter onderhoud in de procesindustrie.

Data science kan bijzonder waardevol zijn voor de innovatie in verschillende domeinen, ook voor kmo's. De mastercourse van EluciDATA biedt een pragmatische en industriegerichte inleiding tot datagedreven innovatie. Tijdens een speciale interactieve, praktijkgerichte sessie op 18 september worden de deelnemers wegwijs gemaakt in het identificeren van het potentieel om een bijzondere bedrijfsuitdaging op een datagedreven manier op te lossen en in het bepalen van de opportuniteiten van data-innovatie voor hun specifieke zakelijke context.

In het kader van het project AMable wordt een oproep gelanceerd tot indiening van innovatieve voorstellen waarbij additive manufacturing wordt ingezet om functionele producten tot stand te brengen.

Bent u een producent die een product wil heruitvinden als dienst, om zo ook de kringloop beter te sluiten? Of biedt u digitale oplossingen aan die kunnen helpen de performantie en levensduur van apparaten en machines te verbeteren? De derde Circular Bytes-workshop op 20 september zoomt in op digitale technologieën ter ondersteuning van product-als-dienst en levensduurverlenging.